על פי מחקר חדש, אגוז המלך הוא גם האגוז העשיר ביותר בנוגדי חמצון איכותיים בהשוואה לשאר האגוזים. באגוזי המלך יש נוגדי חמצון המסייעים במניעה של נזק חמצוני לתאי הגוף, עד פי 50 משקדים או מאגוזי לוז ופי 2 מרימון או מכוס יין אדום.
המבנה הייחודי של אגוזי המלך גרם לחוקרים רבים בעולם המדעי לבחון את השפעתו על הבריאות. מחקרים רבים מצאו שאכילה סדירה של אגוזי המלך, מובילה להפחתת שומנים בדם כמו כולסטרול וטריגליצרידים, משפרת את גמישות העורקים ומסייעת להפחתת תהליך דלקתי שהוא חלק מיצירת אוטם בשריר הלב.אומגה 3 נמצאה גם כמסייעת למניעה של שבץ מוחי.
בנוסף נמצא קשר בין האגוזים לבין הפחתה בסיכון ללקות במחלות לב, בסוגים מסויימים של סרטן, באבני מרה, בסוכרת סוג 2 ובמחלות נוספות.
חופן אגוזים מכיל כמות כמעט כפולה של נוגדי חמצון מאשר בכל סוג אגוזים אחר, והם מכילים אף כמות גדולה של חלבון, ויטמינים ומינרלים רבים וסיבים תזונתיים – יש בהם רמות גבוהות של מגנזיום ואשלגן, רמות נמוכות של נתרן ואין בהם גלוטן או לקטוז.
איך שומרים על האגוזים?
גם ארגון ה- FDA (ארגון המזון והתרופות האמריקני) פרסם אישור להמלצת בריאות כי אגוזי מלך עשויים לסייע במניעת מחלות לב. להמלצה הזו הצטרפו המכון האמריקני לחקר הסרטן ואיגוד הלב האמריקני שדרשו בחשיבות אכילת אגוזי המלך.
חשוב להדגיש כי אכילת אגוזים ללא קלייה, משיגה את היעילות המירבות של נוגדי החמצון. ובקשר לדאגה מהקלוריות שבאגוזים, מסתבר כי הם מסייעים לתחושת שובע שמונעת אכילת יתר ועלייה במשקל. במחקר שנערך בארצות הברית ב-2009 נמצא קשר מובהק בין צריכת אגוזים לבין הסיכון המופחת להשמנת יתר. כמובן, מדובר בכמות מתונה של אגוזים. על פי המחקרים, שבעה אגוזי מלך ביום, יספיקו למיצוי הפוטנציאל הבריאותי.
שקדים מושרים ל-24 שעות טובים יותר משקדים יבשים. רצוי לקלוף את הקרום העוטף אותם ע"י חליטה במים רותחים במשך דקה וחצי, לצנן את המים ומתוכם לשלות את השקדים ולקלף אותם בלחיצה.
אגוזים שיישמרו במקפיא באריזה אטומה, ישמרו על ערכיהם התזונתיים במשך כשנה.