בימים אלה נפתחת בישראל באופן רשמי עונת הדובדבנים. עונת זו קצרה יחסית ונמשכת כחודשיים בלבד, זאת מפני שהדובדבנים לא נשמרים לאורך זמן בקירור ונמכרים טריים לאחר הקטיף.
השנה, העונה החלה באיחור, בעקבות החורף שהתארך יותר מהרגיל וגרם לעיכוב בהבשלת הפרי. אולם בזכות הקור, הכמות גדולה יותר מהשנה שעברה - בה שרר מחסור בדובדבנים בשל טמפרטורה גבוהה באופן יחסי לממוצע הרב-שנתי שגרמה לפגיעה ביבולי פירות הקיץ בכלל ובדובדבנים בפרט מכיוון שהם זקוקים לאקלים קר.
שגב ירובעם, מנכ"ל תאגיד מגדלי הפירות "בראשית", מסר כי מגדלי הדובדבנים צופים לשווק השנה 3,000 טון פרי במחזור מכירות של 100 מיליון שקל.
עוד מוסיף שגב ואומר כי כמות פרי זו, מבטיחה איכות פרי גבוהה, ´´גם המחיר צפוי השנה להיות נוח יותר, בגלל ההיצע הרב יותר".
הדובדבן עשיר בפקטין, בסיבים תזונתיים, וכן בויטמין A המגן על הראייה, בויטמין C - המשפר את ההתנגדות החיסונית של הגוף ובאשלגן ונתרן, המסייעים בהורדת לחץ הדם.
יש מי שמייחסים לו טיפול בהפרעות שינה, מניעת מחלות סרטן ואף האטת תהליך ההזדקנות.
טיפים שימושיים: יש להקפיד לקנות דובדבנים מוצקים, אליהם מחוברות עדיין פטוטרות (הגבעול הקטן) טריות וירוקות. לשמור במקרר בתפזורת, לא לרחוץ לפני הקירור, כך הם ישמרו עד שבוע. ניתן להקפיא את הדובדבנים לאחר שטיפה, בתוך כלי אטום ולשמור עד כשנה.