מעדיפים לא לדעת? עברו לכתבה אחרת. השם ´סרטן´ מעורר פחד אצל כולנו וכשאנחנו שומעים שהוא מוצא לעצמו פרצה בצלחת או בכוס שלנו זה עוד הרבה יותר לא נעים. לא נעים, אבל זו המציאות. מוצרי חלב מכילים רכיבים שנמצא קשר בינם לבין מגוון סוגי סרטן בילדים, נשים וגברים.
לפרק הראשון בסדרה: סכנה, חלב!
סרטן ערמונית - במחקר שנעשה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הארוורד (פורסם ב-2001) נבדקה תזונתם של יותר מ- 20,000 רופאים. המחקר העלה קשר חד משמעי(!) בין צריכה גבוהה של מוצרי חלב לבין שכיחות גבוהה של מקרי סרטן ערמונית.
בשנת 2007 פורסם בכתב העת הבינלאומי לסרטן מחקר שנעשה בפינלנד על הרגלי אכילתם של 30,000 גברים, ולפיו גברים שצרכו מעל 2,000 מ"ג סידן היה סיכוי גבוה ב-63% לפתח סרטן ערמונית ממאיר על פני גברים שהסתפקו בצריכה נמוכה של 1,000 מ"ג סידן.
סרטן ילדים – במחקר שנעשה בפיליפינים על ידי חוקרים באוניברסיטת קורנל, נמצא שילדים שניזונו ממוצרי חלב לקו בשכיחות גבוהה בסרטן הכבד, ביחס לחבריהם שלא צרכו מוצרי חלב.
אחד מההורמונים המצויים בחלב (IGF-1) הוגדר על ידי מוסדות הבריאות בארה"ב כ"שותף מרכזי בהתפתחות הסרטן בילדים".
סרטן נשים – מספר סוגים של סרטן בנשים שכיחים משמעותית וקשורים בצריכת מוצרי חלב. בהשוואת אוכלוסיות נשים השותות כוס חלב ליום לבין נשים שלא שותות כלל נמצא כי בשותות החלב שכיחות סרטן השחלות גבוה פי 3.1. !
בעבודת מחקר שפורסמה כבר ב-1989 נמצא כי אחד מסוגי הסרטן בנשים שכיח בנשים שצרכו יותר מוצרי חלב, בייחוד יוגורט.
במחקר בארה"ב שנמשך על פני 13 שנה וכלל לא פחות מ-89,000 אחיות, התגלתה השכיחות הגבוהה ביותר של סרטן נשים, באלו שצרכו מוצרי חלב דלי שומן.
מכיוון שזו בסך הכל כתבה שנועדה לעורר את מודעותכם, לא נלאה אתכם עם עוד עשרות מחקרים מפחידים (ודי מוסתרים).
סרטן וחלב – מה הקשר?
מה פתאום הסרטן החליט לשבת דווקא בתוך החלב? ההסבר המרכזי לכך הוא ההורמון IGF-1 – הורמון גדילה המצוי בריכוז גבוה בחלב. ה- IGF-1 אחראי על התפתחות מואצת של תאים (ולכן הוא מצוי בחלב אם כמעורר גדילה לתינוק). למרבה הצער, ה- IGF-1 לא מסתפק בתפקידו הרגיל והוא גם עוזר לתאים סרטניים להתפתח במהירות: בניסויים שנעשו על עכברי מעבדה עם גידולים, התגלה כי עכברים שהייתה בגופם כמות גבוהה של IGF-1 פיתחו במהירות גבוהה תאי סרטן ביחס לאלו שההורמון לא היה בגופם.
חוקרי המכון הלאומי לבריאות של ארה"ב (NATIONAL INSTITUTE OF HEALTH) כתבו, כי ל- IGF-1 "תפקיד מרכזי בהתפתחות הרבה סוגי סרטן בילדים, סרטן בנשים, סרטן ריאה (סוג אחד), מלנומה וגידולי לבלב וערמונית".
לא השתכנעתם? הסבר נוסף לקשר בין הסרטן לחלב הוא הקשר בין סידן וויטמין D בחלב. לטענת החוקרים, הסידן שבחלב מפחית את כמות הוויטמין D בגוף ומונע ממנו לפעול (בחלק מסוגי הסרטן מקבלים המטופלים וויטמין D שמונע התפתחות הגידול).
בימים הקרובים ´כיכר השבת´ יחשוף אתכם בעז"ה לעוד מספר עובדות מצערות, מפחידות ומוסתרות היטב, על החלב ומוצריו.