הלוע שלנו מלא במושבות חיידקים הניזונים משאריות המזון שהם מוצאים. הריח הנורא שאנחנו ממהרים להיפטר ממנו בבוקר נוצר כתוצאה מפירוק המזון על ידי החיידקים, ושחרור חומרים כמו מתאנתיול, מימן גופרתי, קדוורין וחומצה איזובלארית (תרכובות גופרית נדיפות) האחראים למגוון ניחוחות קשים, מביצים רקובות ועד כרוב מעופש.
למעשה, כמות החיידקים האינסופית שבלוע, אמורה להציף שאלה הגיונית יותר: איך זה שאין לנו ריח רע מהפה לאורך כל היום? התשובה לכך הוא הרוק. אחד התפקידים המרכזיים של הנוזל הרירי, המופרש מבלוטות מיוחדות, הוא לנקות היטב את חלל הפה מאותם תוצרים כואבים שגורמים לריח רע, ולשטוף אותם לתעלת ניקוז בגרון.
בלילה, כשאנחנו הולכים לישון (על כל הכרוך בכך - לא מדברים, לא אוכלים, לא שותים), זרימת הרוק נפסקת והפה מתייבש. במילים אחרות, אין מה שידאג לניקוי מתמיד של מערכות הפה.
צחצוח קבוע של השיניים בבוקר וניקוי הפה לאחר ארוחת הבוקר, יעלים את הריח הרע.