מוות בעריסה: בן חודשיים נפטר

פעוט בן חודשיים, נמצא הבוקר על-ידי אמו כשהוא ללא רוח חיים. כוחות ההצלה קבעו את מותו, ככל-הנראה בשל 'מוות בעריסה' • מדריך משרד הבריאות למניעת מוות בעריסה (בריאות)

|
5
| כיכר השבת |
(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

מוות בעריסה: צוותי הצלה ממרחב ירושלים הוזעקו הבוקר (רביעי) לדירת מגורים ברחוב הגומא בשכונת גילה בעיר, בעקבות דיווח על פעוט שאיבד את הכרתו.

מדובר בפעוט כבן חודשיים, בן למשפחה חרדית, שאמו הבחינה שאינו מגיב כאשר ניגשה אליו הבוקר. היא מיהרה להזעיק את כוחות הצלה שחשו במהירות למקום.

החובשים החלו להעניק לו טיפול רפואי ראשוני מציל חיים, אך לצערם רופא נאלץ לקבוע את מותו.

הצוותים הבחינו כי מדובר ככל-הנראה בתסמונת 'מוות לאחר שעד הבוקר הפעוט היה בריא לחלוטין.

מדוברות איחוד הצלה נמסר ל"כיכר השבת" כי "בהגעת המתנדבים הפעוט היה ללא רוח חיים בעריסתו לאחר שלא התעורר משנת הלילה".

לדבריהם, "נסיבות האירוע בבדיקה אך ככל הנראה מדובר במוות בעריסה, למרבה הצער צוות רפואי נאלץ לקבוע את מותו של הפעוט".

'כיכר השבת' מגיש את המלצות משרד הבריאות שנועדו למנוע מקרים של מוות בעריסה:

  • יש להשכיב את התינוק על הגב לכל שינה: שנת לילה ושנת יום, יש לשים לב שכל המטפלים בתינוק: הורים, סבים, מטפלת, מעון וכד' מקפידים על השכבת התינוק אך ורק על הגב בשעת שינה ולא על הבטן.
  • השכבה על הצד אינה מומלצת ואינה בטיחותית, גם לתינוק אשר נולד פג במיוחד מומלצת השכבה על הגב. ככלל, לפגים יש יותר גורמי סיכון למוות בעריסה ופג הנשכב על הבטן נמצא בסיכון גבוה יותר למוות בעריסה מאשר תינוק שנולד במועד.
  • יש להשתמש במיטת תינוק תקינה עם תו תקן.
  • יש להשתמש במזרן קשיח, עם תו תקן שמיועד למיטת תינוק. מומלץ על סדין שנמתח והדוק ועל שמיכות הדוקות.
  • יש לשמור על סביבה בטוחה בתוך מיטת התינוק, יש להרחיק מסביבת שינה של התינוק חפצים רכים כגון: כריות, בובות, שמיכות עבות, ושמיכות פוך, שמיכות לא מהודקות, חיתולים וצעצועים רכים.
  • לא מומלץ על מגן מיטה. אין תיעוד שמגני מיטה מונעים חבלות, אבל יש תיעוד על מעורבותם במקרי לכידה של ראש התינוק וחנק. אין להשכיב את התינוק בכובע. יש להלביש את התינוק בבגדים שישמרו על חום גוף אך לא בבגדים שעלולים לכסות את הפנים.
  • יש לשמור על סביבה בטוחה סביב מיטת התינוק: לשמור מרחק מכבלי חשמל, רצועות של וילונות, וילונות. סלקל, כסא בטיחות לרכב ומנשא הסלקל וכסאות הבטיחות לרכב אינם מיועדים לשינה שגרתית בבית ובמיוחד לא תינוקות מתחת לגיל 4 חודשים.
  • יש להעביר את התינוק בהזדמנות הראשונה למיטתו. בשימוש במנשא יש לדאוג שפני התינוק נמצאים מעל לבד, עם פנים גלויים וללא חסימה לאף ולפה.
  • מומלצת שינה באותו החדר עם התינוק אך לא באותה מיטה, שינה משותפת באותו חדר מהווה גורם מפחית סיכון. שינה במיטת מבוגר מעלה את הסיכון לחנק משמיכות מרובות, שמיכות פוך, כריות ובמבני אדם. ניתן להיניק או להאכיל את התינוק, או להרגיעו במיטת מבוגר אך יש להעביר את התינוק למיטתו לשינה.
  • עוד מציינים במשרד הבריאות, כי שינה באותה מיטה עם התינוק מסוכנת במקרים בהם ההורים מעשנים או צורכים אלכוהול.
  • הנקה ו/או חלב אם מומלצים כתזונה בלעדית עד גיל 6 חודשים, ההנקה שומרת על התינוק ומורידה את הסיכון למוות עריסה. כל הנקה מורידה את הסיכון למוות עריסה והנקה בלעדית באופן מובהק יותר.
  • כדאי להשתמש במוצץ בעת ההשכבה לתינוקות יונקים מומלץ לחכות לגיל 3 – 4 שבועות עד לביסוס ההנקה. אין לחבר את המוצץ בשרשרת או כל חיבור אחר היכול להוות גורם לחנק.
  • יש להימנע מחימום יתר על התינוק ללבוש שכבה אחת מעל הדרוש למבוגר באותם תנאים. מומלץ חימום במזגן ל- 22-24 מעלות. יש לאוורר את החדר בו ישן התינוק מדי יום.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
בעריסה זה משמיים נקודה זה קרה גם לי לצערי המשכתי להשכיב על הבטן ולא קרה שום דבר אין להם הוכחות והסברים למקרים של מוות עריסה נקודה זה המצאות של משרד הבריאות
אמא ששכלה
שפעם לפני בערך 15-20 שנה המליצו בכל מקום ובטיפת חלב להשכיב אך ורק על הבטן שמא התינוק יפלוט אז שזה יצא ולא יכנס חלילה לגרון חזרה
שפני ניסיון
1
אצלי זה גם קרה ושמרנו באדיקות על הוראות משרד הבריאות ובכל זאת זה לא נמנע! הגיע הזמן להבין שכמו שאדם מבוגר יכול למות מדום לב כך גם תינוקות. החפירה הזאת כל פעם בפרסום הוראות משרד הבריאות גורמות לפעמים להורים להרגיש רגשי אשמה שמא זה נגרם בגללם. זה כואב כל יום מחדש אבל חייבים להמשיך הלאה!
אב שכול
וכמו שכתבת, יש הטוענים, שתנוקות שנפטרו בגיל צעיר, הסיבה היא איזה פגם מולד במבנה הלב.
צדיק גדול
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות