הקיץ הישראלי מספק לגוף שלנו מגוון אתגרים, חיוביים ופחות. לצד ההנאה מפסק זמן של עונה מרעננת, כדאי לדעת כיצד להתאים את אורח חיינו לקיץ, כדי להימנע מפגיעה הנובעת, בדרך כלל, מחוסר הבנה.
ברפואה הסינית, המאכלים מחולקים לקטגוריות לפי תכונותיהם, כמזון מחמם או מקרר, מייבש או מוסיף לחות. בחירת תזונה נכונה בעונה החמה של השנה, מסייעת להתמודד עם חום הקיץ.
המזונות המוגדרים כ"קייצים" הם בעלי תכונות מקררות התורמות לצינון הגוף. לעומתם, יש להיזהר מהפרזה באכילת מזונות "מחממים", הכוללים חלבון מהחי, שמן ושימוש מוגזם במלח.
מה נאכל בקיץ:
דגנים: תירס, קינואה, חיטה, ואטריות מכל הסוגים.
קטניות: עדשים אדומים, שעועית שחורה, וטופו.
ירקות: מלפפונים, קישואים, עגבניות, בצלים, חצילים, תפוחי אדמה, במיה. כדאי להרבות בעלים ירוקים, כמו חסה, כוסברה, עלי מנגולד, תרד, עלי גפן, בזיליקום.
פירות: אבטיח, משמש, מלון, מנגו, בננה, תפוח, אגס.
שמנים: שמן חמניות תירס, שמן סויה בכבישה קרה.
שתייה: תה ירוק,לואיזה, תה קמומיל, ובירה מדי פעם.
מוצרי חלב: משתייכים לקטגורית המזונות המחממים, ולכן כדאי להמעיט את הצריכה שלהם בחודשי הקיץ.
איך לתבל: העדיפו להשתמש בעיקר בתבלינים נייטרלים, שאינם בעלי טעם דומיננטי, כמו: כוסברה, עלים ירוקים, זרעי שומר, זרעי סלרי.
המעיטו את השימוש בתבלינים מחממים כמו ג'ינג'ר, ציפורן קינמון ופלפל אדום, אך אין צורך להשמיטם מהתפריט משום שבקיץ מערכת העיכול נוטה להיות חלשה, ותבלינים אלו ממריצים אותה.
מתכון למיץ לימונענע טרי וקריר:
מרכיבים:
8 עלי נענע גדולים ושלמים
4 לימונים עסיסיים
חצי כוס מים רותחים
5-7 כפות סוכר חום
5 קוביות קרח
אופן ההכנה:
• השרו את עלי הנענע בשלמותם, בחצי כוס מים רותחים למשך 10 דקות.
• סחטו את הלימונים לקנקן.
• הוסיפו לקנקן 5-7 כפות סוכר חום (לפי הטעם).
• שפכו לקנקן את המים הרותחים יחד עם עלי הנענע והוסיפו את קוביות הקרח.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!