

לשתיית יין מיוחסות הרבה סגולות רפואיות. לעומתה, שתיית בירה אינה נחשבת (לפחות בדעת הרוב) לבריאה. הנה מספר סיבות שאולי ישנו את דעתכם. כמובן, שתיית בירה מומלצת במידה מקסימלית של 2 בקבוקים לגבר ובקבוק אחד (330 מ"ל) בלבד מקסימום לאשה.
הסיבה הראשונה, תופתעו לקרוא, היא ירידה בסיכון למחלות לב וכלי דם, זאת למרות שלרוב כאמור, שתיית יין נחשבת בעלת סגולה בריאותית בעניין.
חוקרים איטלקיים גילו כי אנשים שצורכים בירה באופן קבוע, הפחיתו את הסיכון ללקות בהתקף לב ב-42 אחוז, לעומת אנשים שלא שותים לרוב בירה. כאמור, מדובר על שתייה מתונה של בקבוק בירה אחד ביום.
2. שתיית בירה משפרת את החשיבה. על פי מחקר בנושא, שתיית בירה מגבירה את היצירתיות.
3. מעלה את הביטחון העצמי. חוקרים בריטיים ביקשו ממשתתפים שצרכו משקה אלכוהולי אמיתי או מזויף לשאת נאום.
כאשר הם התבקשו להעריך את עצמם: כמה הם יפים, חכמים או מצחיקים הם היו במהלך הנאום שלהם, אנשים שחשבו שהם שתו בירה והיו מבושמים נתנו לעצמם ציוניים חיוביים והראו הרבה יותר הערכה עצמית, ללא קשר אם הם אכן שתו בפועל.
4. פחות משמינה ממשקאות אחרים. באופן יחסי בבירה יש פחות קלוריות מאשר במשקאות אלכוהוליים אחרים.
5. מקטינה את הסיכון לסבול מסוכרת. מחקר שנעשה בהולנד במשך 4 שנים, הראה כי גברים שהחלו לשתות בירה באופן קבוע ולפני כן לא היו רגילים בשתיית בירה, חלו פחות בסוכרת מסוג 2.
6. מסייעת לנשים לרזות. מחקר שנעשה בארה"ב קבע כי נשים שהתחילו את המחקר במשקל תקין וללא בעיות בריאות ושתו בירה באופן קבוע, הפחיתו את הסיכוי לסבול מעודף משקל ב-30 אחוז ולסבול מהשמנת יתר ב-60 אחוז.
7. עוזרת לירידה בלחץ הדם. חוקרים מהרווארד מצאו כי שותי בירה מתונים נוטים לפתח פחות לחץ דם גבוה מאשר אלו ששותים יין.
8. עוזרת לכליות. חוקרים בפינלנד מצאו כי שתיית בירה מדיום מורידה את הסיכון להתפתחות של אבנים בכליות ב-40 אחוז.
9. מועילה לראייה. חוקרים קנדיים מצאו כי שתייה של בירה אחת ביום, מגדילה את הפעילות נוגדת החמצון ויכולה לעצור את הקטרקט. יחד עם זאת, המדענים מצאו השפעה הפוכה במשתתפים ששתו יותר משלוש בירות ביום.