

היא נתפסת כתורמת לגמילה מעישון, אך יכולה להיות מסוכנת לא פחות: משרד הבריאות החליט לאסור את שיווק הסיגריות האלקטרוניות בישראל. בטיוטת התקנה שפרסם המשרד אתמול (א') נקבע כי האיסור כולל ייצור, שיווק ואף אחסון של סיגריות אלקטרוניות ומוצריהן; חומר מילוי לסיגריה או מחסניות המכילות את החומר.
התקנה החדשה באה בעקבות נתוני משרד הבריאות, לפיהם כ-10% מתלמידי התיכון בישראל משתמשים בסיגריות אלקטרוניות - וכעשירית מהם כלל לא עישנו לפני כן סיגריות רגילות. כלומר, הסיגריות האלקטרוניות מהוות שער לעולם העישון עבור חלק מבני הנוער.
לפי נתוני משרד הבריאות, כ-10% מתלמידי התיכון בישראל משתמשים בסיגריות אלקטרוניות וכעשירית מהם כלל לא עישנו לפני כן סיגריות רגילות. כך, הופכות הסיגריות האלקטרוניות ל"שער" עבור חלק מהנערים לעולם העישון.
בציבור היא נתפסת כתורמת לגמילה מעישון, אך למעשה יעילות הסיגריות טרם הוכחה והיא אינה מוכרת כתרופה לעניין זה.
ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופסור איתמר גרוטו, אמר כי דווקא ההפך הוא הנכון וציין בטיוטת התקנה כי "הסיגריה האלקטרונית ומוצריה מהווה סיכון חמור לבריאות הציבור".
הסיגריה האלקטרונית מורכבת מגוף חימום, סוללה ומחסנית, כאשר חיצונית, היא דומה לסיגריה רגילה. הסיגריה מחממת את חומר המילוי שבמחסנית והופכת אותו לאדים, אותם שואף המעשן. בניגוד לטבק הנשרף בסיגריה רגילה.
לדברי משרד הבריאות, כמות הניקוטין בסיגריה אלקטרונית גדולה ומרוכזת יותר מסיגריה רגילה. בנוסף, הסיגריה האלקטרונית מכילה פרופילן גליקול, העשוי לגרום לבעיות בנשימה ובהמשך, לאסתמה. וכן, דיאתילן גליקול שעלול לפגוע בכליות, בפוריות ובמערכת העצבים, וחומרים מסרטנים שונים.
התקנה החדשה של משרד הבריאות מצטרפת למדינות נוספות בהן נאסר השימוש בסיגריות אלקטרוניות. ביניהן, רוסיה, קנדה, חלק מאוסטרליה, הונג קונג, ברזיל ונורבגיה.
הטיוטה תקבל תוקף רשמי, חצי שנה לאחר פרסומה הסופי.