חוקרים מאוניברסיטת USC בלוס אנג'לס מצאו כי צריכה של כמויות גבוהות של חלבון מן החי, מסוכנת יותר מעישון של 20 סיגריות ביום.
על פי החוקרים, אדם עם צריכה גבוהה של חלבון מגביר את הסיכון שלו לחלות בסרטן, פי 4 מאדם שצורך חלבון ברמה נמוכה.
החוקרים ערכו את המחקר שלהם על 6,318 מבוגרים בני 50 ומעלה. מהממצאים עלה כי אלו שאכלו את המצרכים עתירי החלבון היו בסיכון גבוה יותר ב-74 אחוז לתמותה מוקדמת מכל סיבה שהיא, זאת בהשוואה לאלה שהקפידו על תפריט דל חלבון.
בנוסף, אלה שצרכו תפריט עשיר בחלבון מן החי היו גם בסיכון גבוה לתמותה מסוכרת.
החוקרים המליצו לצרוך לא יותר מ-0.8 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל גוף ליממה. על פי החוקרים, תזונה דלת חלבון כוללת פחות מ-10 אחוז מצריכת הקלוריות היומית של חלבון.
חלבונים מן החי כוללים: בשר אדום, חלב וגבינות. מנגד, על פי החוקרים, חלבונים מדגים אינם מזיקים לגוף האדם.
כאמור, על פי המחקר, אכילת בשר מסוכנת יותר מעישון חבילת סיגריות ליום. ולנו רק נשאר לשאול, עישון לאחר הארוחה, מוריד את הסיכון או מגביר אותו עוד יותר?