צונאמי של סרטן יתקוף את העולם

דו"ח המכון לחקר הסרטן של ארגון הבריאות העולמי קובע כי "צונאמי של סרטן" עומד לתקוף את העולם. תוך שני עשורים, יחלו בכל שנה 22 מיליון איש בסרטן, 13 מיליון ימותו (בריאות)

|
7
| כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)

"צונאמי של סרטן" עומד לתקוף את העולם, כך קובע דו"ח המכון לחקר הסרטן של ארגון הבריאות העולמי לשנת 2014.

היום (שלישי) פרסם המכון דו"ח לציון יום הסרטן הבינלאומי. נתוני המחקר מצביעים על זינוק משמעותי במקרי הסרטן. כך, תוך שני עשורים, יחלו בכל שנה כ-22 מיליון בני אדם במחלת הסרטן. מספר מקרי המוות צפוי לעלות מ-8.2 מיליון מקרים בשנה, ל-13 מיליון מקרי מוות כתוצאה מסרטן.

סוג הסרטן המוביל לרוב מקרי המוות, הוא סרטן הריאות. בשנת 2012, מתו כתוצאה ממנו 1.8 מיליון בני אדם. אחריו ברשימת סוגי הסרטן הקטלניים, נמצאים סרטן נשים עם 1.7 מיליון מקרים וסרטן המעי הגס שגרם ל-1.4 מיליון מקרי מוות.

בפילוח גיאוגרפי, 60 אחוזים ממקרי הסרטן אובחנו במדינות מתפתחות באפריקה ובאסיה.

חוקרי המכון מציינים כי הגורמים למחלת הסרטן הקטלנית הם עישון, שתיית אלכוהול, השמנה, חוסר פעילות גופנית, חשיפה לקרינת השמש, סריקות רפואיות, זיהומי אוויר וזיהומים שונים.

בדו"ח נטען כי יש לקיים בדחיפות תכניות למניעת סרטן, שיכללו התמודדות עם השמנה וסיוע בהפסקת עישון ושתיית אלכוהול.

ראש המכון לחקר הסרטן, ד"ר כריסטופר וויילד אומר כי "אם נבחן את עלויות הטיפול הגבוהות בסוגי הסרטן השונים, נבין כי העניין עומד לצאת משליטה אפילו במדינות משגשגות. תכניות למניעת סרטן הן קריטיות, והנושא הוזנח בשנים האחרונות", הוא מבהיר, "זו לא בעיה שנוכל לפתור באמצעות תרופות".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
מטוסים מרססים את הפלנטה במתכות רעילות בעיקר בריום ואלומיניום. זה הגורם לסרטן מספר 1. לא מספרים על עלייה בסרטן ראות ללא מעשנים, סוגי סרטן חדשים. כן, זיהום אוויר ישר ממטוסים ולא מדובר בפחמן דו חמצני אם כי מספר הגיחות הרב כבר יצר חגורה חומה צהבהבה סביב כל הפלנטה. תבדקו הנדסת אקלים. רוב המאמרים באנגלית
בריאות לע"מ
5
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יהונתן
4
עוד אחד שחושב שהוא יודע... יש מנהיג לבירה והוא קובע!!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עוד אחד...
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות