נערה בת 14 הגיעה לטיפול במרכז הרפואי לגליל, כשהיא מתלוננת על קושי בבליעה וכאבי גרון. לאחר צילום, התברר כי היא בלעה פקק של בקבוק בירת קורונה, שהוצא ע"י צוות אף אוזן גרון באמצעות ציוד אנדוסקופי.
הנערה הגיעה למיון ילדים של המרכז הרפואי שבנהריה, עם קושי בבליעה וכאבי גרון מזה כמה ימים, מה שגרם לה לא לאכול כמעט דבר בימים הללו.
מדובר בנערה עם צרכים מיוחדים, המתקשה לתקשר עם סביבתה, ולכן לא הצליחה להסביר להוריה כי בלעה את הפקק, אלא רק התלוננה ש"כואב לה". יממה לפני הגעתה, היא נבדקה בחדר מיון בבי"ח אחר, אלא שהבעיה לא אותרה, ולאחר שהתלונות נמשכו הגיעה עם הוריה למרכז הרפואי לגליל.
ד"ר עלי ח'טיב, מומחה ברפואת ילדים, בדק אותה ביסודיות, ובין השאר בוצע לה צילום רנטגן, בו התגלה גוף זר בוושט. הנערה הוכנסה לחדר ניתוח, שם - באמצעות ציוד אנדוסקופי ייעודי - הוצא מצינור הוושט פקק של בירה קורונה ע"י צוות ממחלקת אף אוזן גרון וניתוחי ראש-צוואר, בניהולו של ד"ר אייל סלע. הנערה אושפזה להשגחה למשך יממה ושוחררה במצב טוב.
ד"ר נתנאל איזנבך, רופא מתמחה במחלקת אף אוזן גרון, סיפר כי במהלך ההליך הניתוחי התברר, כי מעל לגוף הזר הצטברו שאריות מזון שונות, דבר שהקשה על תהליך הוצאת הפקק.
מנהל יחידת אף אוזן גרון ילדים במרכז הרפואי, ד"ר מעיין גרובר: "לנערה היה מזל שהפקק הגיע לוושט ולא לדרכי הנשימה, דבר שהיה עלול לגרום לחנק מיידי. יחד עם זאת, חשוב לדעת שגם כאשר גוף זר נתקע בוושט, זה עלול להיות מסוכן, במיוחד כאשר יש לו קצוות מחודדים כמו במקרה הנוכחי. הדבר עלול לגרום לקרע בוושט ולזיהום מסכן חיים בצוואר ובבית החזה".
לד"ר גרובר יש מסר חשוב להורים: "יש להימנע מהשארת חפצים ליד תינוקות וילדים, אותם הם עלולים לשאוף או לבלוע, קל וחומר כאשר מדובר בילדים עם צרכים מיוחדים, הנמצאים בסיכון מוגבר לתאונות ביתיות מסוג זה. בתקופת הקורונה אנו מבחינים בעלייה במספר התינוקות והילדים שמגיעים אלינו עם בליעה או שאיפה של גופים זרים, ואנו מייחסים זאת לכך שבעידן הקורונה ילדים רבים נמצאים במשך זמן רב בביתם, הן בשל בידוד, סגר או סיבות אחרות, מה שמגדיל את הסיכוי והסיכון להיחשף לתאונות ביתיות. לכן, במיוחד בתקופה זו, על ההורים להשגיח על ילדיהם בשבע עיניים".