לפי מחקרים ישראליים חדשים, למשקה הוויסקי ישנן תכונות בריאותיות יקרות-ערך, ביניהן מניעת גידולים סרטניים, זאת בזכות החומצה האלגית המצויה בו.
החומצה האלגית היא אנטי-אוקסידנט המסוגל למנוע את ההינזקות המסוכנת של תאי גוף, כאשר בתאים הללו עלול להתפתח חלילה גידול סרטני. עוד עולה מדברי החוקרים שבמרכז הרפואי בית ישראל, כי כמויות קטנות של וויסקי עשויות להגביר את מערכות ההגנה של הגוף במלחמתן נגד דמנציה.
האנטי-אוקסידנטים שבוויסקי מעולות גם במניעת כולסטרול בדם, מומחים מתייחסים אליו כמשקה מאריך-חיים והוא מתאים לסוכרתיים בזכות רמת הסוכר והפחמימות הנמוכה.