תינוק כבן שנה מהפזורה הבדואית מת הבוקר (ראשון) לאחר שככל הנראה נעקץ על ידי עקרב. התינוק הובא מחוסר הכרה למרפאה בערד, שם ביצע בו צוות מד"א פעולות החייאה ובסופן קבע את מותו. נסיבות האירוע עדיין נבדקות.
פראמדיק מד"א יניב עובד שטיפל בפעוט סיפר: "הפעוט הובא למרפאה על-ידי בני משפחתו במצב קשה כשהוא מחוסר הכרה. יחד עם הצוות הרפואי של המרפאה ביצענו בו בדיקות רפואיות כשבמהלכן מצבו הדרדר וביצענו בו פעולות החייאה מתקדמות שבסופן נקבע מותו על-ידי רופא מקומי".
בשבועות האחרונים היו כמה מקרי עקיצה של עקרבים, בחודש שעבר נפגעה פעוטה כבת שנתיים באורח קשה לאחר שנעקצה על ידי עקרב בנגב. הפעוטה, שמתגוררת בפזורה הבדואית, הועברה לצוות מד"א בכביש 40, סמוך לצומת ציפורים, ושם קיבלה טיפול רפואי. משם הובהלה לבית החולים סורוקה בבאר שבע כשהיא מורדמת ומונשמת. במקביל, ילד בן 8 נעקץ גם הוא על ידי עקרב ומצבו מוגדר בינוני. הוא פונה גם כן לבית החולים סורוקה.
ד"ר יובל כוורי, רופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ ילדים בסורוקה הסביר בשעתו כי "ילדים מתחת לגיל 3 שנעקצים על ידי עקרב צהוב, עלולים לסבול מפגיעה במערכת העצבים המרכזית שבאה לידי ביטוי בירידה במצב ההכרה, בפרכוסים ובהפסקת נשימה. בילדים גדולים יותר, עיקר הביטוי הוא פגיעה לבבית. כל אלה בנוסף לסימנים של כאב מקומי באזור העקיצה, הזעה והקאות".
נדב מצנר, פרמדיק מד"א, הסביר כיצד יש לנהוג במקרה של עקיצת עקרב: "קודם כול יש לזהות את בעל החיים הארסי כדי להבין באמת מה קרה. בשום אופן לא לרדוף אחרי העקרב כדי לא להיעקץ. קחו את הטלפון הנייד וצלמו. לפי תמונת העקרב, בית החולים יבין מה הנסיוב שצריך לתת לטיפול".
על הרגעים הראשונים לאחר עקיצת עקרב או הכשת נחש ועד להגעה לבית החולים הסביר מצנר: "הטיפול הנכון הוא הרגעה, מנוחה. אפס תנועה והזמנת כוחות מד"א, כדי לפנות את המוכש או הנעקץ, בין אם זה ילד או מבוגר, לבית החולים תוך כדי ניטור רפואי. כדי לא לבזבז זמן יקר, תזמינו אמבולנס. אנחנו נעריך את צבע העור כדי לדעת אם יש תגובה אלרגית, נבצע ניטור רפואי במידה והתפתחה מצוקה נשימתית. יש לנו את הכלים בניידת כדי לטפל עד להגעה לבית החולים. הטיפול הזה נכון לכל בעלי החיים הארסיים, גם נחשים. כל הפתרונות של מציצת הארס, חיתוך נקודת ההכשה והנחת חסם עורקים - אל תעשו זאת, זה יכול לגרום יותר נזק מתועלת".