משרד הבריאות הפיץ היום (שני) לציבור, לראשונה, את תקנות סימון המוצרים לציבור הרחב. עיקרי ההמלצות: חיוב סימון בסמל אדום עבור רכיבים כמו שומן רווי, נתרן וסוכר, באופן מדורג וב-3 שלבים.
היעד לסימון בשלב האחרון נקבע לשנת 2020. בנוסף, הוחלט על סימון בסמל נוסף, ירוק, שועדה מקצועית אמורה להמליץ על התנאים לשימוש בו לפי סוגי מזונות.
כזכור ועדת האסדרה מונתה לפני שנה כדי לגבש המלצות לקידום סביבה תזונתית בריאה לאוכלוסיית ישראל. הוועדה התכנסה מאז למספר ישיבות עבודה וקיימה פגישות עם מומחים בינלאומיים בנושא. חברי הוועדה אף סיירו במפעלים ונפגשו עם גורמים רבים מתחום התעשייה ועם ארגונים המקדמים את נושא התזונה הבריאה.
שר הבריאות יעקב ליצמן (יהדות התורה) אמר היום: "מהלך סימון מוצרי המזון יאפשר לציבור לקבל מידע חשוב לגבי ערכי הבריאות שמוגשים לנו במוצרים שאנו רוכשים. מעורבות הציבור בתהליך הוא בעל חשיבות ליצירת סביבה בריאה יותר, ואנחנו נחושים לעשות את השינוי לטובת הבריאות של כולם ביחד. אני שמח שהצלחנו להעלות את מודעות הציבור לסכנות הכרוכות במזון לא בריא וכעת אנו מתקדמים לשלב הבא של סימון המוצרים עליו הכרזנו. אני מברך את התעשיינים וכל גורמי המשק ששותפים איתנו בתהליך הלאומי שעליו הכרזנו למניעת תחלואה ולהביא לשינוי הרגלי התזונה בקרב הציבור".
מנכ"ל המשרד משה בר סימן טוב הוסיף: "נושא אורח חיים בריא ותזונה בריאה הופך לנחלת הכלל ולנושא מרכזי בשיח הציבורי בישראל. הזכות לאורח חיים בריא היא של כולם, והחובה שלנו כממשלה היא לייצר סביבה שמאפשרת את הבחירה הבריאה חשובה לנו מאוד מעורבות הציבור בתהליך".
יצויין, כי האזרחים יכולים לשלוח את הערותיהם בהקשר להמלצות הללו, באתר משרד הבריאות.