1. עגבניות
העגבנייה שייכת למשפחת הירקות הסולניים (יחד עם החציל, תפוח האדמה ועוד), ומכילה תרכובת רעילה מסוימת שעלולה לגרום לדלקות ונפיחות. עניין זה טרם הוכח מדעית, אך חולים במחלות דלקתיות, כמו דלקת פרקים, ראו שיפור במצבם כשהסירו את העגבניות מהתפריט.
2. מזון מהיר
גם אם אתם משתדלים לאכול אותו ללא תוספת מלח, מנות המזון המהיר (שאנחנו מתפתים לחטוף בצהרי יום עמוס) מכילות כ-2,000 מיליגרם של נתרן יותר מהכמות שמומלץ לצרוך ביום. כדי לנטרל את רמות הנתרן הגבוהות, הגוף אוגר מים - מה שמתבטא בשקיות לא מחמיאות מתחת לעיניים.
3. חצילים
כאמור, גם הם ירק ממשפחת הסולניים, וכמו העגבניות, גם אכילתם לא הוכחה מדעית כגורם ודאי לעיניים נפוחות, אך אנשים רבים שהשמיטו אותם מהתפריט, דיווחו על שיפור במצבם לאחר שלושה שבועות.
4. מזון מקופסת שימורים
יש לשטוף היטב גרגרי קטניות מקופסת שימורים, כדי למנוע מהנתרן הרב שבנוזלי הקופסה לחלחל פנימה למזון.
5. לחם חיטה
הנה תוצאה נוספת לאכילת לחם מחיטה כשיש רגישות לגלוטן: עיניים נפוחות.
6. חלבי
חלב, גבינה ויוגורט הם מאכלים דלקתיים שעלולים לגרום לנפיחות, במיוחד אם אתם רגישים ללקטוז.
7. פלפל חריף
למה? גם הם שייכים למשפחת הסולניים של העגבניות והחצילים.
8. סוכר
וכמובן, הדובדבן המסוכר שבקצפת: הסוכר - אחד המאכלים הכי דלקתיים שיש. המלצה שלנו? עברו לקינוח פירות.