יהודית חיה, פעוטה כבת שנתיים, נולדה בבואנוס איירס, בשבוע ה-26 להריון, כשהיא שוקלת 950 גרם. בשל הלידה המוקדמת, היא סבלה ממספר סיבוכים מורכבים וביניהם חירשות.
על פי הדיווח של ד"ר איתי גל ב-ynet, הוריה, אריאל (24) ורבקה (23) החליטו לעלות לארץ לפני שמונה חודשים ובמקביל לנסות ולאתר פתרון טיפולי לבתם הקטנה - שתל שבלול (שתל קוכליארי), טכנולוגיה רפואית ייחודית המשמשת כאוזן מלאכותית, שיכול לתת מענה לילדים ומבוגרים שאינם מפיקים תועלת ממכשירי שמיעה רגילים.
ביצוע השתלת השבלול בילדים מתבצע עד גיל שנתיים, על מנת לאפשר להם לתקשר עם הסביבה ולסייע להם בהתפתחות, אולם הרופאים בארגנטינה לא הסכימו לבצע את הניתוח בפעוטה בשל מגבלות המשקל הנדרש לביצוע ההליך על פי הנהוג במדינה.
בתיווך ארגון "עזר מציון" הגיעו בני המשפחה למחלקת אף אוזן גרון גידולי ראש צוואר בבית החולים רמב"ם, שם מבוצעים הניתוחים הללו על ידי ד"ר מאוריסיו כהן וייזר, אחראי תחום אוזניים ומי שעומד בראש התוכנית לשתל שבלול במרכז הבינתחומי לרפואת הראש והצוואר ברמב"ם.
ד"ר כהן וייזר, רופא חרדי בעל ניסיון של עשר שנים בביצוע ניתוחים להשתלת שבלול, הגיע אף הוא לפני כשנה וחצי לישראל אחרי שעלה עם משפחתו מצ'ילה לאחר תקופה באוסטרליה.
בתום סדרת בדיקות ותיאומים, לפני כחודש ימים בוצע הניתוח להשתלת השתל. אחרי שהפעוטה החלימה מהניתוח, הגיעו, כאמור, בני המשפחה בהרכב מלא אל המרפאה ברמב"ם, כדי להפעיל את השתל בפעם הראשונה. כשהיא מוקפת בהוריה ואחיה הגדול ובצוות המרפאה, החלו נציגי החברה המספקת את השתל בביצוע הבדיקה. המתח שהורגש בחדר נשבר בבת אחת, כשהפעוטה הגיבה בחיוך גדול ולאחר מכן בצחוק, כששמעה, לראשונה בחייה, צלצול של פעמון.
"הפלא הטכנולוגי הזה עוזר למבוגרים וילדים שסובלים מבעיות שמיעה והשיקום בעזרת מכשיר שמיעה לא עובד עבורם", מסביר ד"ר כהן וייזר, "כשמטפלים בבעיה בגיל מוקדם, ילדים הסובלים מבעיות שמיעה יכולים להתפתח בצורה תקינה. מבוגרים יכולים לקבל את איכות חייהם בחזרה. אנחנו הרבה פעמים מתייחסים לזה ממש כמו אל נס".
"זה מאוד מרגש", אמרה האם רבקה, "לא ידענו למה לצפות והבהירו לנו שלא תמיד יש תגובה, אבל החיוך שלה אמר הכל. היא שומעת".