רגע אחרי התפוח בדבש מתברר כי מלבד מתיקות וסגולה לשנה טובה ומתוקה, אכילת תפוחי עץ יכולה להפחית את הסיכון לחלות בסוגים שונים של סרטן, כך עולה ממחקר חדש ומקיף שנערך באוניברסיטת פרוג'ה באיטליה.
החוקרים סקרו 41 מחקרים שונים שנערכו ברחבי העולם בין השנים 1994־2014. מהממצאים שסוכמו עולה כי צריכה גבוהה, כלומר אכילה של לפחות תפוח אחד ליום, הפחיתה את הסיכון לסוגי סרטן שונים של מערכת העיכול כגון: סרטן הוושט, סרטן המעי הגס, סרטן הלבלב וסרטן הפה ב־28%.
כמו כן, צריכה של תפוח עץ אחד ביום לפחות הפחיתה את הסיכון לסרטן ריאות ב־12% ואת הסיכון לסרטן נשים ב־11%. עם זאת, לא נמצא קשר בין אכילת תפוחים לבין ירידה בסיכון לחלות בסרטן הערמונית. כמו כן, לא התאפשרו עיבודים סטטיסטיים לגבי סוגי סרטן אחרים, שלגביהם נערך רק מחקר אחד בלבד.
המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת המדעי לבריאות הציבור ולתזונה "Public Health "Nutrition ותורגם על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן.