מחקר חדש של התוכנית הלאומית לטוקסיקולוגיה (NTP), גוף של משרד הבריאות האמריקאי, מוכיח כעת את מה שטוענים רופאים וחוקרים כבר שנים - אולם לא הצליחו עד כה לאשש את טענתם: יש קשר וודאי בין קרינה סלולרית למחלת הסרטן.
בעקבות המחקר המקיף, יהיה ניתן מעתה להגדיר את קרינת גלי הרדיו של הטלפונים הסלולריים כ"מסרטנת", בניגוד להגדרה פושרת בהרבה שהייתה עד כה - ״עשויה לגרום לסרטן״.
מדובר במחקר שנמשך שנתיים, במסגרתו נחשפו עכברושים לתדרים של GSM ו-CDMA – שני התקנים הנפוצים לתקשורת סלולרית. תוצאות המחקר הוכיחו חד משמעית כי ככל שהקרינה עלתה, כך גם עלתה תדירות הופעת הסרטן בקרב העכברושים.
עורכי המחקר הדגישו את חשיבותו בכך שהשימוש בטלפון הסלולרי הפך לסטנדרט, וכי הוא נמצא בשימוש יומיומי - גם בקרב ילדים קטנים. ״גם עלייה קטנה בהופעת מחלות כתוצאה מהחשיפה לקרינה הסלולרית, עלולה להשליך על בריאות הציבור״, נאמר בהודעה שפרסמו.
מהמחקר עולה כי העכברושים לקו בעיקר בשני סוגים קטלניים של סרטן - גידולים ממאירים במוח וגידול נדיר מאוד מסוג מליגננט שוואנומה המופיע בלב. הנתונים הללו מאשרים תוצאות של מחקר דומה שנערך בשנים עברו.
יש לציין כי בעבר טענו חברות הסלולר בתוקף כי לא ניתן לקשר בין מחלת הסרטן לקרינה הסלולרית, אולם עם פרסום המחקר טענתם הופרכה.
עם זאת, דובר מטעם מכון הבריאות הלאומי בארה"ב (NIH) הזכיר מחקרים דומים שלא הוכיחו קשר משמעותי מספיק בין פיתוח סרטן ושימוש בטלפון סלולרי.