בריאות הקיבה ומערכת העיכול תופסים כותרות לאחרונה, ככל שהמודעות עולה לחשיבותם של החיידקים הפרוביוטיים ושילובם בתפריט היומי.
בין המזונות הפרוביוטיים המומלצים ניתן למצוא יוגורט, כרוב חמוץ (משומר), גבינות קשות כמו גאודה וגבינת עזים, וכעת מצטרפים לרשימה שלושה משקאות מפתיעים: תה, קפה וכן, גם יין.
לפי מחקר שפורסם ב-Science Magazine, לאנשים ששותים בקביעות תה, קפה ויין יש חיידקים בריאים ומגוונים יותר במערכת העיכול.
מחברי המחקר, שעקבו אחר למעלה מ-1,100 משתתפים, מצאו כי מגוון גדול יותר של חיידקים טובים במעיים קשור לבריאות כללית משופרת יותר (בעיקר בכל מה שנוגע להפרעות במצב הרוח, השמנת יתר ומעי רגיז).
על ידי שתיית תה, קפה ויין, ניתן להחדיר למערכת העיכול חיידקים טובים והגדלת מגוון החיידקים, אומרים החוקרים.