מידי ערב, נישאים עשרות בני זוג חרדים. בני משפחה ומכרים, רבנים וחברים רבים, מגיעים לשמח את החתן והכלה. ישנם ששוכרים רקדנים העוסקים בפעלולים מיוחדים או מביאים זמרים בעלי שם וזאת כדי לגרום למוזמנים לקום מכיסא ולהצטרף למעגלים. לצד מקבלי התשלום, ישנם שעושים זאת חינם אין-כסף.
לפני כ-15 שנה, ביקש האדמו"ר מצאנז לקרוא לקבוצת חסידים לשיחה דחופה בחדרו בקריית החסידות בעיר נתניה. אלו התייצבו עוד באותו הערב ולא לכך הם פיללו: הרבי ציווה עליהם כי החל מעתה, עליהם להחליף את הבחורים הרוקדים בחתונות.
"הוא אמר שהוא מאוד רוצה שהבחורים יפסיקו לבוא לחתונות", משחזר איש העסקים גדליה ארנפלד בשיחה עם "כיכר השבת" את שהתרחש באותה פגישה, "אז גם היה מושג כזה שמורידים את הכובע בחתונות, ואצלנו החסידים מדובר בצעד המעיד על התפרקות, רקדו הורה וכשחזרו פרצו את דלתות המקווה, ולכן הרבי רצה להפסיק את כל זה".
ריקוד הפינגווין, "הוא מאוד יפה" (צילום: שי מאירי)
"הוא ביקש מאיתנו לעשות תורנות של עשרים אברכים בכל חתונה, זה התחיל עם חמש חתונות ואז החלה ירידה בכמות האברכים, התארגנתי עם עוד כמה חברים והחלטנו שנשמע לדברי הרבי ועשינו את מעשיו, כל חתונה אנחנו מגיעים". הוסיף ארנפלד.
מאז, הוא וחבריו לעסקים יוצאים מידי ערב בשעה 21:30 אל אולמות השמחה בעיר מגוריו - נתניה, ומשמחים את המשפחות החוגגות: "אנחנו עושים את זה רק בקריית צאנז ולא יוצאים לבני ברק ובירושלים וזאת מפני שהאדמו"ר ביקש שבחורים לא ישתתפו בחתונות בגלל צניעות" סיבה נוספת היא: "למחרת החתונה הם מתקשים להתעורר. מדובר בישיבה המונה חמש מאות בחורים וכל יום חמישי הם חזרו באמצע הלילה".
ארנפלד מספר כי מידי ערב הוא נתקל באנשים "שקופים" שאיש לא מרגיש בנוכחותם והם אלו שהופכים אותם למרכזיים באירוע: "אנחנו מורידים הופעה הופעה, הפלוס אצלנו שהבחורים שמגיעים להשתתף בחתונות - מכירים את החתן, אבל אנחנו מגיעים ומשמחים את החתן, ההורים והסבא. יש לפעמים מצבים שאף אחד לא מתייחס לסבא, אנחנו אומרים שאין דברים כאלה - לישון מחר, מביאים אותו למעגלים ומשמחים אותם".
"אנחנו עושים ארבע שורות שבאמצען רוקד החתן ולאחריו האבות, ואם החתן לא יודע לרקוד אז אנחנו מלמדים אותו. מרימים את כולם על הכתפיים, לא משנה אם הם שמנים או רזים". אומר אנרפלד.
חברי הקבוצה, המונה עשרים אנשי עסקים, מתעדכנים מידי יום בחתונות ויש מי שדואג להזכיר להם ולוודאות שהם אכן מגיעים: "אני מעדכן את האנשים: חבר'ה, תדעו שמחר יש חתונה, וזה בגלל שלפעמים הם שוכחים בגלל הטרדות בעסקים".
בחודשים האחרונים, החל לככב בחתונות טרנד מוזר: "ריקוד הפינגווין" הוא נקרא. כמו בעידן ה"גנגנם סטייל", גם הריקוד המוזר הזה נכנס לחתונות בהן משתתפים תלמידי ישיבות.
"ראיתי את הריקוד, זה מאוד יפה ואין לי שום בעיה לבצע זאת", אומר המרקד מצאנז, "אני לא רואה מה-זה משמח כל-כך אבל אולי - לא יודע, נוכל לרקוד כך. כל דבר שמשמח אין לנו שום בעיה לעשות זאת".