וביום שמחתכם

נחשף: מדריך התקנות של גור

מדריך התקנות השנתי נשלח הבוקר (שלישי) לכלל חסידי גור בארץ ובתפוצות והוא מתמקד בעריכת השמחות בחסידות, לאור המצב הכלכלי הקשה והגזירות המקשות על התקציב המשפחתי. ובתקנות: מה יוגש ב'תנאים', אלו מתנות יינתנו לחתן ולכלה, ומה למחותנים? ואלו המחיר המקסימלי לשמלת כלה? (חסידים)

|
8
| כיכר השבת |
(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

מדריך התקנות השנתי נשלח הבוקר (שלישי) לכלל חסידי גור בארץ ובתפוצות כאשר מטרתו העיקרית לסייע לכלל הציבור עם ההתמודדות בעריכת השמחות וזאת לאור המצב הכלכלי הקשה והגזירות המקשות על התקציב המשפחתי.

בפתח המדריך נכתבת הקדמה קצרה על-ידי גבאי בתי החסידים (השטיבלאך) המסבירה את חשיבות השמירה על התקנות שתוקנו ע"י האדמו"ר בעל ה"לב שמחה" זצ"ל על מנת שיוכלו לערוך את השמחות בנקל.

"כיכר השבת" חושף חלק מהתקנות. כך לדוגמא: כששתי משפחות סוגרים שידוך הרי שהווארט צריך להתקיים בבית או באולם שבשטיבל כשמותר להגיש רק "מזונות עממיים", סלטים, שתיה, קוגלים וטשולנט ובתנאי שהאירוע לא יגיע מקייטרינג. בנוסף, אין לשלוח פרחים או מתנות כלל אלא למחותנים זר פרחים צנוע עד 450 שקלים.

התנאים יתקיימו לפני החופה או בשמחת הווארט והחתן יכבד את מברכיו רק בסוכריות פשוטות. לסיום, קובעים הגבאים את סך דמי השדכנות ב-4,000 שקלים משני הצדדים.

תחת הכותרת "מתנות לחתן", מפורט כי ניתן לתת לחתן עד 6 מתנות במשך כל תקופת האירוסין וימי שמחת הנישואין. המתנות: שעון לא מזהב עד 500 שקלים, ש"ס עד 2,560 שקלים, חנוכיה במשקל עד 600 גרם או סט ספרים כגון שולחן ערוך הבהיר עד 1,050 שקלים. גביע עם תחתית עד 160 גרם או תלמוד ירושלמי עד 680 שקלים, מפית למצות עד 400 שקלים וטלית ונרתיק לתפילין עד 350 שקלים.

במסגרת המתנות לכלות ניתן לתת שעון לא מזהב, שרשרת זהב, צמיד זהב, טבעת זהב עם זרקון או שרשרת פנינים, מחזורים וזוג פמוטים במשקל חצי קילו כשמחיר כל המתנות לא יעלה על סכום של 12,500 שקלים.

תחת הכותרת "מתנות בין המחותנים", נקבע כי אפשר לתת בעת הביקורים מתנות עד 300 שקל. תחת הקטגוריה "הכנות לחתונה" נכתב כי ספודיק ייקנה על-ידי צד החתן ופאה על-ידי צד הכלה ומומלץ שלא להיסחף אחר המחירים הגבוהים בשוק כששמלת הכלה כולל אביזרים ותיקונים עד 4,000 שקלים אלא כאשר יש סיבה מיוחדת כגון מידות מיוחדות שאז הסכום מוגבל ל-5,000 שקלים.

גם בנוגע לשבת האופרוף ושבת השבע ברכות מתייחס הקונטרס וקובע כללים ברורים את מי ומתי ניתן להזמין מצד החתן והכלה.

בנוגע לימי השבע ברכות נכתב כי מומלץ לערוך אותם בבית ובהם יכולים להשתתף המחותנים והילדים ועד 10 מוזמנים.

אחד החסידים מסביר ל"כיכר השבת" כי מדובר בתקנות המקלות מאוד על הורים המשיאים את ילדיהם. "זה גורם שלא יצטרכו להיגרר אחר כל מיני טרנדים ומותרות שאינן נצרכות ועולות ממון רב", הוא מסביר.

יצויין אם זאת כי בקונטרס מובא כי באם יש למישהו סיבה מסוימת בגינה הוא מבקש לפעול שלא על פי התקנות עליו להגיש בקשה מיוחדת לוועדה שתשקול לאשר זאת באם הסיבה אכן מוצדקת.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
מתנות כאלה עכשיו יחשוב שזה חובה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שונא מתנות
5
כל נשא בזבוזי השמחות יצא מכל כיוון. אם כולם יקבעו נורמא בשמחות כולם יהנו מזה. מספיק עם הוצאות אלפי השקלים על שמחה של 5 שעות מקסימום. עדיף לעזור לזוג לחיות בריווח מאשר לשמח את הילדים ערב אחד.
דניאל
4
התקנונים האחרים דוחים את כל חסידי גור שאינם ״כפריים״ . איך מחסידות כל כך מרכזית, מובילה ופתוחה בעם היהודי הפכו למקום שכל נערה סבירה רוצה לברוח ממנו . על זה אמרה אימי חסידת גור שנישאה לאבי שאינו חסיד כלל בעדינות אופיינית ״מה לעשות ? דור דור ודורשיו״. 
פייגי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות