כיכר השבת

קרית צאנז בטבריה מתגשמת

קרית צאנז החדשה הולכת ונבנית בקצב מואץ בטבריה וקבוצת ה'נחשונים' תעבור לדור במקום כבר בתחילת אלול. האדמו"ר מצאנז הורה לפתוח כולל ובית מדרש במקום (חסידים, ארץ)

|
6
| כיכר השבת |
קרית צאנז בטבריה (צילום: משה גולדשטיין)

מצוקת הדיור בישראל ובקרב בני הציבור החרדי בפרט מחריפה והולכת ופתרונות ממשיים כמעט שאין, אך יש מי שכבר קובע עובדות בשטח.

לפני למעלה משנה, היה זה כ"ק האדמו"ר מצאנז אשר הורה לראשי וועדת הדיור לפעול להקמת קרית צאנז החדשה בעיר טבריה.

וועדת הדיור של החסידות, פעלה לרכישת המתחמים שם נבנים כבר בפועל עשרות יחידות דיור, ובימים אלו מתחילה בנייתם של עוד מאות יחידות דיור נוספות.

בסופו של תהליך שיימשך שנים ספורות, צפויה הקריה החסידית בטבריה עילית לאכלס למעלה מ-400 משפחות מקרב חסידות צאנז.

מאות מחסידי צאנז רכשו דירות בקריה ההולכת ונבנית, והם צפויים לעבור לגור במקום עם אכלוס הפרויקט בעוד למעלה משנה.

אולם קבוצה נבחרת מחלוצי התושבים העתידיים נכנסו אל האדמו"ר והביעו משאלתם לעבור להתגורר במקום כבר בחודשים הקרובים.

האדמו"ר כינס במעונו את ראשי וועדת הדיור ופקד עליהם לסייע לאותם אברכים במציאת דירות ארעי בעיר, ובעיקר לפעול להקמת כולל אברכים ובית מדרש זמני עד לבניית בית המדרש הענק המיועד להיבנות במקום.

העסקנים מיהרו למלאות אחר הוראת האדמו"ר, וכעת הם מבשרים על קבוצה גדולה שמתגבשת להיות מן ה'נחשונים' ועוברים כבר מזמן אלול הקרוב להתגורר בעיר טבריה, סמוך לפרויקט ההולך ונבנה, כאשר כאמור הם יזכו לשירותי קהילה מסודרים בהוראת האדמו"ר.

הנחת אבן הפינה לקריה החדשה בשנה שעברה
בניית הקריה החדשה

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
כמה שאני יודע רוב הדירות של צאנז נרכשו בכלל על ידי חסידי קרלין ובכל הפרויקט אים מאה דירות! אז למה לשקר ולעשות אוויר מכלום?????
משה
5
אני חושב שראוי להעמיד דברים על דיוקם. כרגע מתגוררים בטבריה למעלה משמונים משפחות מחסידות קרלין. בפרייקט "פאר טבריה" (זה שמו המקורי של הפרוייקט עד שצאנז לקחו "חסות" על הפרוייקט והחליפו את השם.) נבנים כרגע כמאה דירות שמתוכם קנו חסידי צאנז בערך 30 דירות!!! כל שאר הדירות נקנו ע"י חסידי קרלין, שהם היו הנח
צדיק בסדום
4
אשריכם יש דגש גם בלימוד תורה וגם באהבת ישראל אוהב אותכם למרות שאני ספרדי
RAFI
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות