תקווה ב'שובו בנים': המוסדות ישוקמו

בקהילת "שובו בנים" גוברת התקווה כי מוסדות הקהילה ישוקמו לאחר שהוכנסו אנשי מקצוע וכן אנשי חינוך נוספים שיסייעו בכך. וגם, מאות בני הקהילה יעשו את 'בין הזמנים' במרוקו לצד הרב הצדיק אליעזר ברלנד. מרביתם ישהו ליד הרב בצום תשעה באב (חסידים)

|
16
| כיכר השבת |

קהילת "שובו בנים", בהנהגתו של הרב הצדיק אליעזר ברלנד, מתכוננים לקראת שהות במחיצתו של הרב בימי בין הזמנים הקרבים של חודש אב.

הרב ברלנד השוהה במרוקו בחודשים האחרונים, שומר על קשר רצוף עם חסידיו בישראל, זאת מלבד עשרות המקורבים השוהים לצדו במרוקו.

צפו: שמחת ברית מילה אצל הרב אליעזר ברלנד במרוקו

מאז עזב את ישראל, נקלעו מוסדות הקהילה השונים, בהם גם מוסדות החינוך לילדי משפחות הקהילה, לקשיים גדולים אך כעת גוברת התקווה בקהילה לשינוי המצב.

לאחר התייעצות שנערכה בשבועות האחרונים במקביל לקשר הדוק עם הרב ברלנד, הוכנסו מספר אנשי מקצוע ידועים בתחומם כדי שיסייעו בשיקום המוסדות.

בנוסף, הוחלט לצרף אנשי חינוך חדשים נוספים למוסדות החינוך של הקהילה, ובכך לתרום לחיזוק נוסף למוסדות שנקלעו למשבר.

ל"כיכר השבת" נודע כי ארבע משפחות מישראל עברו לאחרונה להתגורר במרקש שבמרוקו. המשפחות שכרו דירות באזור בו נמצא הרב ברלנד ועברו להתגורר במקום.

בתוך כך, מקורבי הרב ברלנד מעריכים כי במהלך החודש הקרוב יגיעו למרוקו כ-400 מחסידיו של הרב, רובם יגיעו כבר במהלך השבוע הקרוב, כדי לשהות ליד הרב במהלך צום תשעה באב שיחול בשבוע הבא.

אחד הבדרנים הישראלים המוכרים, מימן שני כרטיסי טיסה למרוקו, וזאת בשל הקשר החם שהוא רוחש לרב ברלנד, כאשר כחודש בלבד לפני שהרב עזב את ישראל, הוא כובד בכתיבת אותיות בספר תורה שהכניס הבדרן.

כזכור, לפני כשבועיים דווח ב"כיכר השבת" על משפחה ירושלמית, המשתייכת לחסידות ברסלב, שהגיעה למרוקו כדי לחגוג את שמחת ברית המילה לבנם הפעוט, במחיצת הרב הצדיק אליעזר ברלנד.

הרב ברלנד עם תלמידיו בחו"ל (צילום בלעדי: זלמן חצקלוביץ, כיכר השבת)

הרך הנימול הוא נכדו של הרב החסיד נחמן רוזנטל, מזקני חשובי ברסלב. המשפחה שזכתה כי הרב ברלנד ישב כסנדק בברית המילה של כל בניהם ונכדיהם, החליטו כי גם הפעם לא יוותרו על כך, והחליטו לטוס עד למרוקו, כדי לכבד את הרב שישמש כסנדק.

ברית המילה נערכה בבית הכנסת המרכזי במרקש והועברה בשידור חי לחסידי הרב ברלנד בארץ.

מלבד זאת, הייתה משפחה נוספת מהארץ שנסעה עד למרוקו עם בנם, בן השלוש, כדי לחגוג את החלאקה עם הרב אליעזר ברלנד. השמחה התקיימה ביום שישי בקבר רבי דניאל השומר במרחק של כחצי שעת נסיעה ממרקש.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

16 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
מה עם הכסף של הכרטיסי טיסה למה אף אחד לא מתארגן שיחזירו את הכסף למה הרב הצדיק לא דואג למשפחות שחברת הנסיעות שלו לקחו בכיף את הכסף ולמה לא מחזירים האם הכסף זה פדיון
אליהו
הצדיק צריך לחיות לא?
James
בקשר לתגובה של מס 1 אסור לך לשפוטהאדםהירא השם וצדיק אם זה היה קשור אליו היה מחזיר לך מה מגיע לך . לכן הרב במרוקוהכי הוא צדיק ואין לו זמן למה שמסביב שאנשים שלא יריאי שמיים גרמו לצדיק לעול
רפאל
בשבועות הקרובים יצא פרסום מיוחד בנושא החזרת הכסף של אומן כל מי שלא קיבל אין כל ספק שזה היה המתנה ארוכה אבל ללא כל ספק כולם יקבלו את כל מה שמגיע להם רק חשוב מאד שכל אחד ייזהר בלשונו כדי לא להיכשל בדברים אסורים כלשון הרע או הוצאת שם רע ובוודאי מי שרוצה חיים ארוכים "מי האיש החפץ חיים אוהב ימים לראות
שווה קריאה
כל מי שנוסע לאומן יקבל החזר אוטומטי בסך 150$ לע"ע .
לא משנה
היכן אפשר לקבל את הכסף? אני מעונין ליסוע לאומן וזקוק לכסף הזה. כיצד אפשר לקבל את ה:300$ ששילמתי במזומן? נא לא להציע לי לקבל זאת דרך חברה אחרת שמאמירה את מחירי הנסיעה לאומן עשרת מונים ואחר כך עושה כאילו הנחה של 150$. בדיחה!
איציק
5
עד לפני שהרב נסע יתארגנה קבוצה מתא והחזירה כמות יפה של כרטיסים רוצים להחזיר לכולם אבל זקוקים להרבה תפילות אני מאמין שבקרוב הכול יסתדר (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אברהם
4
אין מצב הקהילה פשוט לא רואה כלום חוץ משנאה כבוד ולשון הרע פילוג ומחלוקות עצבות ודבקות ברב ללא שום פחד משולחן ארוך וההלכה . את הנעשה אין להשיב! בפרט שבראש השנה הקרוב יש תלמידים שמכרו את רבי נחמן ואת כל משנתו על מנת להיות ליד הארכי גאותן שמשתמש בכריזמה שלו על מנת לצוד נשמות לטובתו האישית!!!
יוסף
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות