כיכר השבת

"מי שיפגע בתורה יצא בביזיונות"

"את התורה הקדושה לא יוכלו לבטל. מי שינסה לפגוע בתורה יצא בביזיונות גדולים", כך הגיב האדמו"ר המוהר"ש שיק מיבניאל בעניין גזירת הגיוס שמרחפת על עולם התורה (חסידים)

|
25
| כיכר השבת |
הרב שיק (ארכיון כיכר השבת)

"את התורה הקדושה לא יוכלו לבטל. מי שינסה לפגוע בתורה יצא בביזיונות גדולים", כך הגיב האדמו"ר המוהר"ש שיק מיבניאל בעניין גזירת הגיוס שמרחפת על עולם התורה.

הרב שיק נשאל על ידי אחד מתלמידיו: "מה דעתו של הצדיק בעניין מה שקורה עכשיו בארץ ישראל, שעומדים לגזור גזירות על הציבור החרדי ועל עולם התורה".

"האם יש ממה לחשוש, והאם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי לבטל את הגזירות האלו?" כתב השואל לרב.

האדמו"ר השיב: "כבר עמדו על עם ישראל במשך אלפיים שנות גלותינו מי שעמד וכו', ורצו לבטל מעם ישראל את התורה וכו', וגזרו כל מיני גזירות רעות וכו', מה היה הסוף? שהתורה הקדושה נשארה חזקה, ושומרי התורה נשארו חזקים ביהדות, ובלימוד התורה הקדושה, וכל אלו שרצו לבטל אותם מקיום מצוות מעשיות ומלימוד התורה הקדושה וכו', נתבטלו לגמרי ונעשו כלא, ונשכח זכרם מעל פני האדמה".

לסיום כתב הרב שיק: "לא להתערב בפוליטיקה של שקר, כי גדול אדונינו ורב להושיע, ואת התורה הקדושה לא יוכלו לבטל, אדרבה מי שירצה לגעת בזה, לבסוף הכל יתבטל ויתפורר כלא היה וכו', ואלו שרצו לשים רגלים נגד לומדי התורה וכו', יצאו בבזיונות גדולים, ויתבטלו לגמרי".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

25 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

10
משה רבינו, תורה מסיני. לא תעמוד על דם רעך . מצווה - תורה קדושה - הקדוש ברוך הוא.
בת ישראל
9
הרב הזה איש אמת צדיק אמת. איני מבין איך מישהו יכול לצאת נגד התורה, בפרט לאחר שהוא שומע את דיברי מרן הרב עובדיה והצדיק מיבניאל וכל גדולי ישראל. זה לא משנה אם אתה ח״כ, רב, וכו׳ זה ממש מפחיד מה שקורה כאן ואני לא מצליח להבין את כל אלה הנקראים ״דתיים״ ולמרות שכל גדולי הדור על כל סוגיהם יוצאים נגד הגזרה
דניאל
זאת לא הפעם הראשונה שפוליטיקאים מרמים את בוחריהם
מיצי
8
המאזן בדעת אמת את חסידות ברסלב בפרט ואת כל הציבור החרדי בכלל
tovi
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות