כיכר השבת

האדמו"ר מפינסק קרלין בירך 'הגומל'

האדמו"ר מפינסק קרלין שב בסוף השבוע לארץ לאחר עיכוב בספרד בשל שבר שהתגלה בחלון המטוס שעשה את דרכו מניו יורק לישראל. שלוחי חב"ד במדריד סייעו בהשגת מקווה עבור האדמו"ר. בבוקר יום חמישי, מיד לאחר שובו ארצה, עלה לתורה בבית מדרשו ובירך "הגומל" על הנס. תיעוד בלעדי (חסידים)

|
8
| כיכר השבת |

דרמה בשחקים: האדמו"ר מפינסק קרלין שהה בטיסת 'אל על' שנאלצה לנחות נחיתת חירום בספרד בשל סדק בחלון, לאחר ששב ארצה, בירך את ברכת "הגומל".

כמידי שנה בשנה גם בשבועות האחרונים שהה האדמו"ר מפינסק קרלין בתקופה זו בארצות-הברית וזאת לצורך גיוס תרומות למוסדות החסידות, כשהוא מתכנן לשוב לישראל ליארצייט של האדמו"ר רבי יוחנן מקרלין זצ"ל שיום ההילולא שלו חל בשבוע שעבר.

אלא שהפעם הדבר נמנע מהרבי וזאת בשל דרמה של ממש שהתחוללה בשחקים שעה שמטוס חברת 'אל על' בו היה הרבי בדרכו לישראל, שיצא ביום שלישי מניו יורק, נאלץ לנחות נחיתת חירום במדריד שבספרד וזאת עקב סדק שנוצר בחלון המטוס תוך חשש למקרה אסון חלילה.

הרבי וגבאיו נחתו בשדה התעופה במדריד ללא אוכל כשר וללא מניין וחיפשו סיוע ועזרה, כאשר התוכנית להגעה לישראל בבוקר יום רביעי וליסוע משם היישר לבית העלמין העתיק בטבריה, בוטלה.

שלוחי חב"ד במדריד, התגייסו לסייע לאדמו"ר ולארח אותו בכבוד הראוי.

העסקן החבד"י, יעקב גלויברמן, שהיה מעורב בסוד העניינים מספר ל"כיכר השבת": "התקשרו אליי גבאי האדמו"ר היישר מספרד, שהרבי מקפיד בכל יום על טבילת שחרית לפני התפילה וכי הוא חייב מקווה לטבילה באזור, זה היה 6 בבוקר".

"הרמתי מיד טלפון לשלוחי הרבי בספרד, הרב בינשטוק השליח בולנסיה שהתקשר מיד לשליח במדריד ועשה מאמצים כבירים על מנת להסדיר את העניין", מספר גלויברמן ומוסיף כי "הרבי קיבל מהשלוחים את מלוא השירות והתקשר אליי לאחר מכן להודות על כך".

בבוקר יום חמישי, נחת האדמו"ר בישראל ובתפילת 'שחרית' בבית מדרשו בירושלים בירך את ברכת "הגומל, להודות על הנס והאסון שנמנע אם חלילה הסדק בחלון המטוס לא היה מתגלה בזמן.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
אין שום קשר בין הסדר בחלון לברכת הגומל, כל מי שיוצא לחו"ל בטיסה וחוזר מברך ברכת הגומל על עצם הנסיעה במטוס, הברכה היא לא על הסדק בחלון ואין כמו שום נס חנוכה.
האיש שבקיר
2
אם היה נס שהוא מעל הטבע מברך שעשה לי נס במקום הזה!
המוכיח
1
הרב שלום בער בינשטוק שליח הרבי לוולנסיה, יש"כ. הצלחה בשליחות, בלי מניעות בגשמיות וברוחניות, ותלך ותוסיף באור עד ביאת משיח צדקינו בקרוב ממש אמן ואמן
שלמה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות