ארבעה טיפים לקראת הצום
- כבר מעכשיו מלאו מאגרי נוזלים בגופכם באמצעות שתייה של לפחות כוס מים אחת בכל שעה עד הצום. השתדלו לשתות בין ליטר וחצי לשתי ליטר לפחות במהלך יום הצום. אם אתם מסוג האנשים ששוכחים לשתות, עשו לכם תזכורת בפלאפון. אם תיזכרו לשתות רק כמה שעות לפני הצום, זה לא יועיל לכם.
- אם אתם מכורים לקפה או לקפאין אתם וודאי מכירים את כאבי הראש בצומות. כאבי הראש נובעים מחסר בסם הקפאין המוכר לגוף. לכן, אם אתם רוצים להימנע מהמטרד הזה- צמצמו בהדרגה את צריכת הקפאין (קפה, שוקולד, קולה), כדי למנוע תופעות של מחסור בקפאין ביום הצום עצמו.
- ביום שלפני הצום (היום יום ג') הקפידו על תזונה עשירה- מומלץ לאכול כ-4 ארוחות המכילות פחמימות מורכבות עם תוספת של חלבון וירק. לדוגמא: אורז ושעועית וכו', לחם מלא עם גבינה/טונה/ביצה וכו', פסטה מחיטה מלאה. וכדומה. האכילה המאוזנת תמלא את מאגרי הגליקוגן בכבד ותאפשר אספקת סוכר לאורך שעות הצום הארוכות.
- פירות הקיץ הם פתרון נוסף להכנה לקראת הצום: אכלו ענבים, אבטיח ומילון, המלאים בסיבים תזונתיים וממלאים את מאגרי הנוזלים בגוף.
ולסיום הצום:
שבירת הצום לא פחות חשובה מההכנה. לאחר יממה שהמעיים לא פעלו יש להפעילן בהדרגה:
חשוב לא לאכול ישר בכמויות גדולות ומומלץ להתחיל לאזן את הגוף באכילה הדרגתית. ראשית, חשוב לדאוג למאזן הנוזלים ולשבור את הצום על כוס מים, ומאכל קטן מתוק כמו פרי. כך יחזור לגופנו בהדרגה הנוזלים והסוכרים שאיבדנו במהלך הצום ובעיקר נרגיע את תחושת הצמא והטעם הרע בפה. חשוב לא לנסות להגיע מיד לתחושת שובע. לאחר חצי שעה עד שעה מומלץ לאכול ארוחה עם הרבה ירקות מבושלים. יש להימנע ממזונות עתירי שומן אשר עשויים לגרום לתחושה רעה לאחר הצום.
בתפילה שנזכה לביאת משיח צדקנו במהרה בימינו אמן!