הורים לנערים מתבגרים? הידיעה הזאת עבורכם. אין הורה שאינו מכיר את החיוב להתייצב כמלווה לכל טיפול רפואי של ילדיו שטרם מלאו להם 18 שנים. כן, גם כשמדובר בנער מתבגר בשנות העשרה המתקדמות. גם כשמדובר בטיפול שיניים שגרתי.
המשימה להתייצב כמלווה, נראית להורים כמציאות שאי אפשר לשנות. חה"כ אליהו ברוכי (יהדות התורה) הגיש הצעת חוק לפיה, ספציפית לנושא ליווי הורים, ניתן להגדיר את גיל 16 כגיל בגרות.
"בשונה מטיפולים רפואיים רבים, טיפול שיניים הוא לרוב טיפול תקופתי מתוכנן בהתאם לממצאים העולים מהבדיקה הראשונית, ולרוב ללא סיכונים רפואיים", נכתב בדברי ההסבר להצעה, "למרות שהחוק מכיר במקומות רבים בבגרותו של קטין בן שש עשרה ומעלה, כדוגמת הנפקת רישיון נהיגה, לטיפול שיניים הקטין נדרש לבוא עם הוריו, מציאות שמקשה על ההורים ופוגעת בתעסוקתם".
עם הגשת ההצעה, משרד הבריאות נדרש לנושא והגיע להסכמה על חידוד הנהלים, ובימים אלו יצאה הנחיה אחידה לכלל קופות החולים לפיה בכפוף לחוזר מנכ"ל משרד הבריאות, במידה והרופא המטפל מזהה שהנער כשיר קוגניטיבית לטיפול ללא ליווי מבוגר (דבר המצוי מאוד ברוב כמעט ככל המקרים), הוא נדרש לטפל בו גם כשהנער מגיע בגפו כבר בגיל 14.
חה"כ אליהו ברוכי בירך על ההסכמה ואמר: "המסלול של הסכמות עם משרדי הממשלה הוא המסלול המבורך והמהיר יותר. בימים אלו צוות לשכתי מוודא מול כלל מנהלי קופות החולים שהם מודעים לנוהל, כך בעזרת השם נוכל להקל משמעותית על סדר יומם של ההורים".