לאחר אישפוז של קרוב ל-100 ימים בפגיה התת-קרקעית בבית החולים הצפוני, ואחרי שהיה בסכנת חיים, נערך טקס ברית המילה של אלקנה פרץ, שנולד בשבוע ה-26 ובמשקל 900 גרם.
אלקנה, הוא בנם השלישי של שניר ומשה פרץ מעכו, כאשר הוא נולד הוא סבל מסיבוכים ריאתיים קשים. כעבור יומיים, חלה החמרה במצבו והוא נזקק לקבלת טיפול אינטנסיבי, כולל החייאה, שהביאה להצלת חייו. לקראת ראש השנה, שוחרר לביתו במצב טוב.
ההורים אמרו לאחר השחרור: "היה לנו נס גדול עם הילד. אנחנו מבקשים להודות לשם יתברך ולצוות".
הטקס המרגש התקיים בבית הכנסת של המרכז הרפואי, עם המשפחה והמוהל הרב ישי דהן, שהגיע במיוחד מירושלים.
פרופ' ברהום, ערבי נוצרי, שחבש כיפה באירוע, כדי לכבד את המעמד ואת ההורים הנרגשים, בירך את המשפחה ושיבח את צוות הפגיה. "אני לא מכיר תקדים בעולם של מחלקת פגיה, כמו אצלנו בנהריה, הפועלת במשך שנה ברציפות, בבית חולים תת-קרקעי ממוגן, כאשר למעלה יש מלחמה, עם טילים ופיצוצים, כ-10 ק"מ מהגבול".
ההורים שניר ומשה פרץ: "התכנון הראשוני היה לערוך את הברית באולם שמחות, כאשר אלקנה ישוחרר. אבל בעקבות המצב, אולמות השמחות באזור היו סגורים. צוות הפגיה הציע לנו לעשות זאת בבית הכנסת, במסגרת ביה"ח ועם השגחה צמודה".
שניר, שגם בתה הגדולה היתה בפגיה, לפני שלוש שנים, מספרת על התחושה "לבלות" זמן כה רב במחלקה תת-קרקעית, הנמצאת כבר קרוב לשנה מתחת לאדמה: "הרגשתי ביטחון ושקט נפשי להיות במתחם ממוגן, הן עבורנו והן עבור התינוק. גם כשהיו אזעקות, המשכתי לשבת בנחת ולשאוב חלב".
מנהלת הפגיה, ד"ר ורד פליישר-שפר: "הפגיה היא המחלקה הראשונה בביה"ח שהורדה למתחם התת-קרקעי, כבר ב-7 באוקטובר. גם ללא קשר למלחמה, הורים לפגים נמצאים במצב נפשי מאתגר, ואנו עוטפים אותם באהבה. המלחמה לא מהווה תירוץ להורדת הסטנדרט הגבוה אצלנו. אנו ממשיכים לטפל בפגים ובהוריהם במקצועיות, במסירות, ברגישות ובחמלה, כאילו שאין מלחמה למעלה".