בחסידות גור הצליחו לתפור דיל עם משרד הביטחון, שבמסגרתו, הם ישלחו כ-250 חסידים לשרת במשטרה בתפקידים שונים, ותמורת זאת, שאר החסידים יקבלו פטור מגיוס לצה"ל.
חסידות גור, שבעבר נחשבה לאחת החסידויות המילטנטיות בנושא הגיוס, הורידה הילוך במאבק החרדי האחרון נגד "גזירת הגיוס".
גם בעיתון המודיע - בשונה משאר היומונים לא תקפו בחריפות את "הגזירה", וכן בשונה מהליטאים ושאר החסידויות, לא התקבלה הוראה לא להתייצב בלשכת הגיוס לצו הראשון.
על פי הפרסום הבוקר (חמישי) בגלי צה"ל, נראה שלכאורה הייתה תמורה לאגרה שנתנה החסידות, שהצליחה לסדר לחסידיה פטור מהגיוס - על פי השיטה הבאה.
על פי הדיווח, בחסידות ניהלו מגעים ממושכים מול משרד הביטחון, כאשר מי שהיה אמון על השיחות האחרונות, הוא דווקא ר' אברהם בנימין זילברברג, אחד האנשים החזקים בגור.
לאחר רצף של שיחות, הגיעו הצדדים בשבוע שעבר להבנות, כי מרבית החסידים בגילאים 18 עד 26 שחייבים בגיוס, יקבלו פטור, כאשר מי שבכל מקרה יוצא מהמסגרת, יתגייס לתפקיד במשטרה (אפילו משרדי) ותמורת כך מרבית החסידים - האברכים והבחורים יקבלו פטור.
בצה"ל הבינו כי בכל מקרה החסידים, ובוודאי בחורי הישיבות לא יתגייסו לצה"ל, וההשערה היא שלכן, הם העדיפו ללכת איתם לדיל.
לא ברור מה תעשה החשיפה בגלי צה"ל להסכם הראשוני שיושג, שכן מדובר בהסכם לא שוויוני, גם כלפי הציבור החרדי וגם כלפי הציבור הכללי, שדורש מתחילת המלחמה שהציבור החרדי ישא בנטל, ולגייס כמה בודדים ולפטור את כולם, לא בדיוק נחשב שוויון או נשיאה בנטל.
בגלי צה"ל פנו לקבל את תגובת צה"ל, משרד הביטחון, משר הביטחון ומהמשטרה –אך זו לא נמסרה.