מאות הצעירים החרדים שקיבלו את צווי הגיוס הראשונים מצה"ל ייצטרכו להתייצב בלשכת הגיוס בתל השומר מחר (שני) ומחרתיים (שלישי).
כזכור, מועצות חכמי וגדולי התורה הורו כי על הצעירים שקיבלו את צווי הגיוס לא ייענו לצווים ולא יתייצבו בלשכות הגיוס, כך שמדובר ברגע מבחן עבור אגף כוח אדם בצה"ל - האם הצעירים החרדים יתייצבו בלשכת הגיוס או שמא רובם ככולם יהפכו ל'עריקים'.
במשטרה נערכים להפגנות של 'הפלג הירושלמי' וקבוצות קנאיות נוספות בסמוך לתל השומר בכדי לשבש את 'ימי הגיוס' לחרדים.
בשלב זה מדובר בכ-1,100 צעירים חרדים, רובם ככולם עובדים במקביל או במקום ללימודים בישיבות, בניגוד להצהרת 'תורתו אמונתו'.
עם זאת, כפי שנחשף ב'כיכר השבת', במשרד המשפטים הבהירו במכתב למשרד הביטחון כי יש לשלוח צווי גיוס גם לתלמידי ישיבות שלא עובדים, ולא להמשיך בחלוקה בין צעירים חרדים עובדים לצעירים חרדים הלומדים יום שלם.
במכתב שהגיע לידי 'כיכר השבת', ונשלח על ידי גיל לימון למשרד הביטחון, נאמר במפורש, כי יש חובה לשלוח צווים גם לבחורים רגילים, מה שאומר, כי הצווים שישלחו בימים הקרובים (מכיוון שהמכתב נשלח לפני 10 ימים ויחול כעת (ח"ב וי"כ), הצבא יהיה מחויב לשלוח את הצווים לכל מי שמוגדר בחור ישיבה וללא קשר להאם הוא עובד או לא.
במכתב כתב גיל לימון: "יש לפעול באופן מיידי לביצוע פסק הדין לגיוסם של תלמידי הישיבות החייבים בשירות צבאי, בהתאם לצרכי הצבא וליכולותיו. נביא להלן את תמצית עמדתנו בנושא, על דעת היועצת המשפטית לממשלה".
"בפסק הדין", כתב לימון, "קבע בית המשפט העליון, כי בעת הזו אין תשתית חוקית המאפשרת להימנע מגיוסם של בני הישיבות החרדיות, וכי על המדינה לפעול לאכיפת הוראות חוק שירות ביטחון בעניינם. וכך נקבע, "הפרת עיקרון השוויון בהקשר זה תעלה כדי אכיפה סלקטיבית ותהווה פגם חמור בהפעלת שיקול דעתו של הפוקד".
לימון הוסיף וכותב: "בית המשפט התייחס למצב הביטחוני, וקבע כי בשים לב לעמדתה העדכנית של מערכת הביטחון, לפיה קיים צורך דחוף בכוח אדם נוסף, נדרש הפוקד לתת דעתו לצרכים העדכניים בהפעלת סמכותו כנגזרת מכך, המצב המשפטי מחייב הוצאת צווי גיוס באופן מיידי, בהיקף הנדרש על מנת להביא למידת ההתייצבות הדרושה".
בשלב זה מתייחס לימון לבחורי ישיבות רגילים: "על פי הערכת גורמי המקצוע בצה"ל. הוצאת הצווים לשלישון הגיוס הנוכחי (חודשים יולי-אוקטובר), ומספר המגויסים המיועדים למחזור זה מקרב הציבור החרדי, חייבים להלום את החלק היחסי מיעדי הגיוס המינימליים לשנת 2024, שבהם התחייבה המדינה לעמוד – 4,800 מגויסים. בנוסף, על מערכת הביטחון להציג בהקדם תכנית להגדלת המספר הראשוני האמור, בהתאם לצרכי הצבא ולערך השוויון".
לימון המשיך להתייחס להוצאת הצווים רק לבחורים עובדים וכותב: "באשר לתבחינים שהוצגו להוצאת הצווים לשלישון הגיוס הנוכחי בעבור מועמדים לשירות ביטחון המשתייכים לקבוצת בני הישיבות – אלו מעוררים קשיים ממשיים בהיבט השוויון, ובכל הנוגע להשפעתם על מערך התמריצים להמשך הגיוס של הציבור החרדי. גיוס בני הישיבות צריך להיעשות באופן שוויוני, תוך הרחבה שיוויונית של מעגלי הגיוס בקרב החברה החרדית לאורך שנת הגיוס. לא ניתן לאפשר מצב שבו, על דרך הכלל, ניתנת עדיפות לגיוסם של בני הציבור החרדי, אשר היו זכאים בעבר לדחיית שירות - שפקע, שידוע על כך שהם עובדים או לומדים במוסדות להשכלה גבוהה".