האם 'דגל התורה' תציב מועמד משלה לתפקיד הרב הראשי לישראל? ל'כיכר השבת' נודע כי בימים אלו בוחנת המפלגה הליטאית את האפשרות להריץ מועמד אשכנזי לתפקיד הנחשק.
גורם ב'דגל התורה' מספר ל'כיכר השבת' כי יש במפלגה מי שמנסה לקדם בשבועות האחרונים מול ההנהגה הרוחנית של 'דגל התורה' את האפשרות שהרה"ג מיכה הלוי, רב העיר פתח תקווה, ירוץ כמועמדה של הסיעה הליטאית לתפקיד הרב הראשי לישראל, זאת לאחר שהאפשרות כי ועדת הרבנים של הציונות הדתית (המגזר, לא המפלגה) תפתח מחדש את ההחלטה שלה לתמוך בבחירות ברב מאיר כהנא - ירדה מהפרק.
הבחירות לרבנים הראשיים, המתקיימות אחת לעשר שנים, צפויות להיערך בתקופת חג השבועות, ככל הנראה לאחר החג, ונכנסו להילוך גבוה בימים אלה כאשר המועמדים השונים מתחממים על הקווים ומנסים לאסוף כמה שיותר קולות של תומכים בקרב 150 חברי הגוף הבוחר, המורכב מרבנים, דיינים, ראשי ערים ומועצות אזוריות ואישי ציבור נוספים מטעם הממשלה והכנסת.
המגזר הציוני דתי התאחד בבחירות האלו כדי למנוע פיצולים שהובילו להפסדים בעבר. ועדה של 40 רבנים בראשות הרה"ג יעקב אריאל, שהוקמה כגורם מייצג לכל המנעד הרחב שקיים במגזר הדתי לאומי, בחרה בהרה"ג מאיר כהנא לתפקיד, כשמולו התמודד בין היתר גם הרה"ג מיכה הלוי, רב העיר פתח תקווה.
ממידע שהגיע לידי 'כיכר השבת' עולה כי גורמים בסביבתו של הרב מיכה הלוי פועלים כדי להריץ אותו בבחירות כשעיקר המאמצים מכוונים לקבלת תמיכתה של דגל התורה הליטאית כבסיס להתמודדות ולאחר מכן לנסות לגייס תמיכה נוספת.
הדבר מגיע לאחר שדגל התורה נותרה למעשה מחוץ לסיכום הפוליטי בין ש"ס והציונות הדתית לפיו שתי הסיעות יתמכו לרב הראשי האשכנזי במועמד הציונות הדתית שהוא כאמור הרב כהנא, ובראשון לציון במועמד ש"ס שעל זהותו טרם הכריעו בש"ס באופן סופי.
בין השיקולים של 'דגל התורה', לדברי הגורם, היא העובדה שש"ס הותירה את דגל התורה מחוץ לבחירות בכך שסגרה דיל עם 'הציונות הדתית', כך שהסיכוי היחיד של 'דגל' להיכנס למערכה, להציג תשובת המשקל לש"ס ולשמור על כבודה של המפלגה היא בהרצת הרב הלוי כמועמד מטעמם, מתוך תקווה שכהונתו בפתח תקווה תסייע לגייס תמיכה נרחבת במועמדותו - אולי אף בקרב הציונות הדתית.
יש לציין כי מלבד הרב כהנא והרב הלוי, גם הרה"ג משה חיים לאו מתכוון להתמודד בבחירות וגם הוא פועל בכדי לגייס את תמיכתה של דגל התורה במועמדותו, כאשר בהנהגת דגל התורה, המחזיקה בהשפעה על נתח של כ-15 קולות בגוף הבוחר, יידרשו להכריע בקרוב במי הם תומכים.
כפי שדווח מוקדם יותר ב'כיכר השבת', כתבים במגזר הדתי לאומי, מעלים חשש, כי למרות הדיל בין ש"ס והציונות הדתית - לפיו, הרב הראשי הספרדי יהיה חרדי והאשכנזי יהיה דתי לאומי, גם הפעם ייבחרו שני רבנים חרדים לרבנים הראשיים.
בציונות הדתית, שמייקרים למדי את תפקיד הרב הראשי, מאוכזבים כבר עשרות שנים, שלמרות הכוח הפוליטי שלהם, מאז בחירתו של הרה"ג רבי אברהם שפירא לרב הראשי, הם לא הצליחו לתפור דיל שיעלה רב מטעמם והם שוב חוששים מכך שהחרדים יתארגנו עם קומבינה ברגע האחרון ויצליחו להנחית את המועמד שלהם בתפקיד הרם.
העיתונות של עלוני השבת במגזר הדתי לאומי עוסקת בכך רבות, וכך, במאמר שפרסם בסוף השבוע ציין העיתונאי איתמר סגל, הערכות בקרב רבנים שהשתתפו בוועדה לבחירת המועמד ולפיהן דחיית הבחירות לרבנות והשינויים שחלו מאז בין השאר בתוצאות הבחירות המקומיות פגעו ביכולת של הדיל להביא למינוי רב ראשי של הציונות הדתית.
כמו כן, במאמר שפרסם העיתונאי אלישיב רייכנר ב"מקור ראשון", תחת הכותרת "התשובה לרב יצחק יוסף: רב ראשי ציוני דתי", קרא רייכנר לנבחרי הציבור בגוף הבוחר שלא לקחת חלק "בדילים של המפלגות החרדיות".
אייכנר ציין: "בגוף הבוחר של הרבנים הראשיים יש בין השאר 70 נבחרי ציבור, בהם ראשי ערים, ראשי מועצות, שרים וחברי כנסת. אם הם יהיו נאמנים לקהל הבוחרים שלהם ולעמדות האישיות שלהם ויבחרו רבנים ראשיים ציוניים, יהיו פה רבנים ראשיים ציוניים. אם הם שוב, ייכנעו לדילים פוליטיים עם המפלגות החרדיות, ייבחרו פה שוב רבנים ראשיים שידברו נגד גיוס לצה"ל".