המפתיעים שנבחרו

שני הנציגים שזכו בשלושה מושבים, החרדית מרעננה והצעיר של ביתר • הנציגים החדשים שנבחרו

הצעירים שפחות התחברו לממסד ונכנסו ישר לרשימתו של ראש העיר, שני הנציגים מכפר חב"ד ש'גרפו את הקופה' וקיבלו שלושה מושבים והחרדית מרעננה • אלו הנציגים החדשים והמפתיעים שנבחרו בבחירות לרשויות המקומיות שנערכו בשבוע שעבר • כח לעשות חיל (מגזין כיכר)

|
7
| כיכר השבת |
מצביע בבחירות | אילוסטרציה, למצולם אין קשר לכתבה (צילום: Chaim Goldberg/Flash90)

הסתיימו להם הבחירות המקומיות. ב"ה. כשם שמברך על הטובה כך צריך לברך על... תשלימו אתם. עכשיו, שפנינו קדימה (או כמו שהמועמדים המנצחים כתבו: "נפעל להשיב את האחדות לעירנו") אפשר להתבונן ולראות מי המועמדים החדשים, המעניינים והמסקרנים ביותר שנכנסו למועצות העיריות השונות.

>> למגזין המלא - לחצו כאן

ברור ופשוט שנכנסו נציגים רבים וטובים, אך בחרנו להביא לכם, על קצה המזלג, שלושה שצדו את עיננו.

האחד, צעיר נמרץ שנבחר במקום השמיני ברשימה של ראש העיר בעצמו. השני, זה שקיבל שלושה מושבים בשעה שרק הוא וחבר שלו התמודדו, והשלישי, היא בעצם: שלישית, המועמדת החרדית הראשונה ברעננה בפרט ובפוליטיקה החרדית בכלל.

לאחר שבירכנו אותם בברכות חמות על היכנסם למועצה ולעירייה, שאלנו אותם איך הם התחילו, מה הם מתעתדים לעשות בקדנציה הקרובה ומה השאיפות שלהם להבא, למה שנקרא, "היום שאחרי".

לדאוג לצעירים ולמבוגרים לצרכים הבסיסיים

את שיחתנו אנחנו מתחילים עם מענדי בלוי. חבר במועצה האזורית שדות דן, יו"ר סיעת 'כח' במועצה. הוא, וחברו מענדל דברוסקין, זכו להצלחה גורפת וקיבלו שלושה מושבים. אממה, הם רק שניים. מה שאומר שבקרוב הם יכריזו על השלישי, אשר לטענתם הוא קיים ובקרוב שמו ייחשף.

"הקמפיין שלנו היה שונה מאחרים", פותח בלוי בשיחה עם 'כיכר השבת', "בעוד אחרים יכלו לדבר על אנשים, אנחנו דיברנו על נושאים. אחת הבעיות הקשות אצלנו זה 'תרבות הפקח' בעקבות עבירות בניה שהתרחשו בסביבה. אנחנו דיברנו על העובדה שאם כבר בא פקח למקום הוא לא הולך לאן שבא לו, אלא יש לו תוכנית עבודה מסודרת.

"דיברנו על נושאים - לא על אנשים" | מענדי בלוי נציג כח בכפר חב"ד (צילום: באדיבות המצלם)

"אנחנו דיברנו על הדיור. יש בכפר חב"ד בעיה של דיור. למעלה מעשרים שנה שיש אפס התקדמות בנושא הדיור. כבר חמש שנים שאני חבר במועצה בכפר חב"ד, ניסיתי לקדם את זה ושמו לי רגליים. הבנתי שהדרך היחידה שלי להתקדם זה להיבחר למועצה האזורית שדות דן".

בלוי מגלה: "הציעו לי להתאחד עם הרשימה המאוחדת שהמועצה של כפר חב"ד שלחה למועצה האזורית. אבל בתפיסה שלי, לא צריך להתאחד עם מישהו שמעולם לא רבתי אתו. מהמועצה בכפר חב"ד יש לנו שישה מושבים במועצה האזורית, השאלה רק מי אלו יהיו, והם צריכים להיות נבחרי ציבור, כשמם כן הם. הציבור צריך לבחור את הנציגים שלו.

"סוף דבר המועצה האזורית חשובה יותר לתושב מבחירות לממשלה, לכנסת. מדובר בדברים שמעסיקים אותו ביום יום, כגון דיור ובינוי, צהרונים – שאצלנו משלמים כפול, חוגים – שאצלנו נשים מבוגרות מצטופפות בחדר קטן במתנ"ס אחד זעיר, בעיות של הנחות בארנונה – אצלנו אנשים מקבלים הכי פחות הנחות מכל הערים בכל מדינת ישראל, אפילו שיש כאן כאלה שצריכים את ההנחה הזאת".

בקיצור, אתם באתם לעזור לתושב והוא הצביע ברגליים...

"אכן. התמקדתי בנושאים שאני חושב שהם צריכים תיקון ומסתבר שזה מה שהציבור מחפש".

היה לכם תקציב מסודר?

"תרומות של אנשים", עונה בלוי, "היה לנו בעיקר סרטונים ומודעות דיגיטלית. בסוף הקמפיין עשינו כמה מודעות בלוחות המודעות אבל לא מעבר לזה".

השניים, בלוי ודברוסקין, חוגגים את עובדת קבלת שלושת המושבים שלהם ב"מטה" בסלון הבית (צילום: מאיר דהן-col)

מה הדבר הראשון שתעשו בזמן הקרוב?

"לטפל בכל אחד ואחד מהנושאים שאמרנו לעיל'", עונה בלוי, "חייבים להתחיל לטפל בנושא הדיור – שפקחים לא יבואו לפי מה שבא להם אלא בתוכנית מסודרת. כמו גם צהרונים, דיור ותחבורה. יש לנו כאן רבע מהאוטובוסים שעוברים בכל ישוב קרוב אלינו. אומנם יש לנו תחנת רכבת, אבל משכונת "השיכונים" עד לשם, לאדם מבוגר, זה יכול להיות הליכה של למעלה מארבעים דקות. אם כך, מה הועלנו שיש רכבת אבל אנשים לא יכולים להגיע אליה?! נדאג לאפשר תחבורה ציבורית הגיונית, כזאת שעוברת בין ערים אבל התושבים בתוך הכפר יכולים להתנייד איתה מנקודה לנקודה".

מה השאיפה שלך לעתיד?

"להצליח לממש מאה אחוז מההבטחות שלנו", עונה בלוי בנחת, "נכון, זה לא יקרה ביום אחד – אבל אנחנו נעבוד לפי סדר פעולה.

"הבוגרים לא מקבלים את מה שמגיע להם וגם הצעירים לא מקבלים. אתה יודע שאנחנו הישוב היחיד שאפילו ספרייה ציבורית אין. למה?! קיבלנו הישג עצום. הגענו לציבור בלי שהיו איתנו אנשים וגופים. אנחנו מגיעים לעזור לכולם, לכל הציבור. גם למי שלא אוהב אותי".

הנציג שגם לו אין חניה בלילה

מצעיר לצעיר. אנחנו עוברים לשוחח עם עוזי שלום (31) נציג הצעירים בביתר עילית שנכנס במקום השמיני ברשימתו של ראש העיר מאיר רובינשטיין כנציג הצעירים בעיר.

"לפני שנה פתחתי פורום צעירים המיועד לרכז את הצעירים שאין להם קהילה על מנת לתת להם שייכות. היא נוצרה בשיתוף פעולה עם המערכת. המטרה: לתת מעטפת לאותם צעירים – שאני חלק מתוכם – שהרגשנו פחות שייכים כאן.

"החלטנו שאנחנו חייבים קהילה על מנת שיתייחסו אלינו. לאט לאט הצטרף הציבור. עשינו כל מיני אירועי תרבות וגיבושים. ככל שחלף הזמן והגיע מועד הבחירות המקומיות, קראו לי לדגל לייצג את הציבור שלי בתוך הסיעה החסידית בעיר".

נדגיש, אתה בתוך הסיעה של ראש העיר.

"נכון", עונה שלום, "מהתחלה שהסתכלנו על המערכת זה היה מאופן מסוים, הייתה סוג של רתיעה. אבל אם נעמיק נראה שהיא לא נכונה ויש סביבה כל מיני קונספציות שמדברות על זה שאנחנו פחות ממסדיים, אני אמרתי 'בואו ננפץ את זה', נראה להם שאנחנו חלק מהם, בשר מבשרם ואנחנו רצים לקחת חלק".

"גם לצעירים יש מקום" | עוזי שלום, השמיני ברשימה החסידית, לצידו של ראש העיר בערב מיוחד שארגן עוזי לשיחה ישירה של ראש העיר עם התושבים (צילום: באדיבות המצלם)

אתה מספר שמונה ברשימה, האמנת שתיכנס?

"לאורך כל הדרך כן", עונה שלום בגילוי לב, "המספרים שניתחנו הראו שיש לנו את זה. בימים האחרונים התחלתי להשלים שלא כי קיבלתי מספרים של מפלגות מתחרות שמעידות שהם כן עוברות כביכול על חשבון המספר השמיני ברשימה.

"זה לא עצר אותי, אמרתי לעצמי 'התחלתי דרך חדשה ואיגוד של קהילה שאסור להפסיד אותה', התמקדתי בלגדול בלי להתייחס לתוצאה. בסוף, ההפתעה הגיעה. הסחף הזה הריץ אלפי מצביעים לקלפי שחלמו לשינוי הזה. זה דיבר אליהם.

"יש כאן הישג גדול כי בסיעה החסידית מעולם לא נתנו מקם למישהו שהוא לא מהמערכת. אני פשוט מהרחוב מה שנקרא, ובכל זאת נתנו את היחס המכובד ביותר שקיים. כמו שאמר לי מישהו מבוגר: 'מילא הייתי מצביע 'כח' - הפעם עשיתי את זה עם חיוך'".

מה הדבר הראשון שתפעל בעיר?

"אני פועל להקים מרכז צעירים עוצמתי שייתן מעטפת לכל צעיר באשר הוא. לימודים, תעסוקה. שעות הפנאי ועוד. עם כנסתי לאגף שפ"ע, תיק שהובטח לי על ידי ראש העיר, אפעל לדברים שמציקים בחיי היום יום. סוף סוף יש נציג שמה שמציק לו זו חנייה, כי כשהוא חוזר הביתה בסוף יום גם לו אין חניה ברחוב. אנחנו נשבור את הראש למצוא פתרונות מחוץ לקופסא ולהביא תוצאות, בסייעתא דשמיא".

מה השאיפה לעתיד?

"שהצעירים יהיו נוכחים במערכת הציבורית בצורה משמעותית. זה יהיה על ידי כיבוש, הכרה ושייכות. הצרכים שלנו לא בשמיים – אם הם ימולאו – זה ההצלחה שלנו, אנחנו נמשיך עם שיתוף הפעולה עם ראש העיר ונעשה לטובת הכלל".

"אני בא לעבוד", מצהיר שלום, "אני רוצה את החיבור עם האנשים ולכן לקחתי את אגף שפ"ע, שהוא לא אגף מתגמל במיוחד – אבל, כאמור, באתי לעבוד לטובת הכלל ולא לקבל שררה.

"חשוב לי שהציבור יבין שאומנם דברים לוקחים זמן, שיהיה סבלנות, אך אני אתאמץ להיות זמין לכולם שכל פניה תטופל ובעזרת ה' נחולל שינויים".

כבר לא מרימים גבה על החרדיות

אלן מזוז, היא אמא לשמונה ילדים, מרעננה. כבר שנים רבות היא עוסקת בעשייה הציבורית עד שנקראה אל הדגל לרוץ למועצה. בבחירות האחרונות היא נכנסה כחברת המועצה החרדית הראשונה בפוליטיקה הישראלית.

"לא ידעתי שלא הייתה אף אחת", מציינת מזוז בפתח שיחתנו, "זה הפתיע אותי כי אני שנים רבות בעשיה ציבורית. אני פוגשת חרדיות בכל צומת. וועדות הכנסת, תפקידים בכירים נוספים ועוד. הן שמה. מביעות דעה, יוזמות ופעילות. יש להן את המילה שלהן. הפתיע אותי למה עד עכשיו אף אחד לא ניגשה לזה".

אפשר לומר שאת פורצת דרך?

"לא יודעת לקרוא לזה ככה", מצטנעת מזוז, "אם זה על הבחירות המקומיות אז אולי כן. אבל הייתה כבר בעבר חברת כנסת חרדית. מתחילים לראות מגמה של נשים חרדיות. בכלל, ארבע עשרה נשים התמודדו למועצה, שזה גם נתון מדהים בעיניי. מדובר בתהליך בריא ונכון. יש כאלה שמרימים גבה, אבל זה כבר הולך ופוחת.

"כבר לא מרימים גבה כל כך" | אלן מזוז מנתניה (צילום: ירון גרזון)

טוב, אז עכשיו בואי נתחיל את הריאיון. ספרי בבקשה לקוראים מי את ואיך הגעת למועצה?

"אני אמא לשמונה ילדים. אנחנו גרים ברעננה ארבע שנים. אני בעשיה הציבורית מאז שאני זוכרת את עצמי. הפוליטיקה זו אהבה חדשה-ישנה.

"אני ראש השדולה למען עולי צרפת בכנסת, כשאני פועלת בין היתר להכרה ברישיונות נהיגה של העולים ובתעודות אקדמאיות שלהם מצרפת. אני חברת עיר בקונגרס הציוני העולמי וחברת וועדת הבחירות המרכזית לכנסת.

"בשנים האחרונות אני עוסקת בהסברה עם קהילות יהודיות ברחבי העולם. אני כמובן מתעסקת עם כל מה שקשור לעליה וקליטה אבל לא רק. גם בזמן המלחמה הקמתי חמ"ל הסברה מיוחד לעולם".

אז כאן אני לא יכול שלא לשאול: איך משלבים בין עשייה ציבורית לחיי משפחה?

"התחלתי את זה לפני שהתחתנתי", עונה מזוז, "אז זה משהו שיש לו המשכיות ושאתה אוהב משהו ונהנה ממנו – דבר אינו עומד בפניך.

"ובכלל, הילדים מחזקים אותי. הם יודעים שמה שאני עושה זה טוב והם נותנים לי כוחות להמשיך. כל מה שאני עושה – הוא בשבילם. שלהם יהיה כאן טוב יותר.

"כך גם בבחירות המקומיות, יש לי שש בנות ואני חושבת מה הן רואות. איזו השראה אני יכולה לתת להן – הרגשתי שאני מחזקת אותן בעשייה שלי".

מה תקדמי בזמן הקרוב?

"רצתי ברשימה שהיא דתית ואני באה לייצג אותם בכל מה שקשור לשוויון זכויות, שהתלמידים במסגרות הלימוד החרדים ייהנו ויקבלו מה שכל תלמיד אחר בעיר מקבל. כמו כן, נושא החינוך וכל מה שקשור להקצאות לבתי כנסת ותקציבים וכמובן העצמה נשית, זה חשוב מאוד".

היא עוצרת לרגע ואז מוסיפה: "אבל אקדם לא רק את מה שאמרתי. אני מודעת לכך שכנבחר ציבור אני כאן בשביל כל התושבים. אני מתכוונת להמשיך לעסוק בנושא הקליטה. ברעננה יש לא מעט עולים מכל מיני מדינות. ספרד, ברזיל, צרפת – כמובן - ודרום אפריקה. זה הייחודיות והיופי של רעננה. יש הרבה מה לעשות בנושא הזה ואפעל לקדם אותו, בעזרת השם".

מה השאיפה לעתיד?

"אני מכוונת הכי גבוה שיש", חושפת מזוז, "החלום שלי בתור ילדה היה להיות שגרירה והוא עדיין שם. יש לי עוד חלומות אבל כל העשייה הציבורית – כל עוד אתה בפעילות, עושה ויוזם – זה מעולה. לא שוללת תפקיד בכנסת ישראל, אבל כעת אני ממוקדת מטרה לתת את כל כולי למי שבחר בי. חובת הוכחה עלי. כרגע זה שם".

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

7
איזה תמונה שפו יצא לך בפוקס
6
למה לגייר בכוח אישה שרצה במפלגה לא חרדית? במה היא חרדית בדיוק?
5
אישה בפוליטיקה.... חרדית?? לא יודע איזה רב חרדי יתיר לה כזה דבר...
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות