יממה לאחר הבחירות לרשויות המקומיות, הלילה (חמישי) הסתיימה ספירת המעטפות הכפולות וקולות החיילים בעיר ירושלים.
מחלוקת המנדטים עולה כי סיעת 'דגל התורה' שומרת על כוחה עם שישה מנדטים, סיעת ש"ס מתחזקת לשישה מנדטים, סיעת 'אגודת ישראל' נותרה עם שלושה מנדטים ו'בני תורה' עם מנדט אחד.
כשצוללים למספרים עולה כי סיעת ש"ס היא הסיעה שהתחזקה יותר מכולן בבחירות האחרונות. בהשוואה לבחירות לרשויות בשנת 2018, עולה כי ש"ס זינקה ב-7,359 מצביעים וכאמור התחזקה במנדט נוסף גם במועצת העיר.
על פי הערכת גורמים במטות הבחירות של ש"ס ו'דגל' עולה כי חלק ניכר מהמצביעים שהצביעו למפלגה הם בני תורה ספרדים שבעבר הצביעו לסיעה הליטאית.
בש"ס חוגגים את ההתחזקות במנדט ואומרים: "ההערכה הראשונית הייתה שתהיה היחלשות בגלל הקמפיין של ראש העיר ליאון שרצה להכניס מספר נציגים שלו למועצת העיר, זה היה צריך להיות על חשבוננו. ואכן הוא הכניס שני מנדטים, אבל בסיעתא דשמיא לא רק שלא נחלשנו אלא זינקנו במספר המצביעים".
באשר ל'דגל התורה' עולה כי המפלגה התחזקה ב-2,436 מצביעים, ושמרה על כוחה במועצת העיר עם שישה מנדטים. בכך הפכו ש"ס ו'דגל' לשוות במאזן הכוח במועצת העיר.
סיעת 'אגודת ישראל' נחלשה במספר המצביעים אך שמרה על שלושת המנדטים שלה. מהמספרים עולה כי הסיעה החסידית נחלשה ב-3,569 מצביעים, בהשוואה לבחירות האחרונות ב-2018.
סיעת 'בני תורה' של 'הפלג הירושלמי' נחלשה ב-2,059 מצביעים אך לאחר מתח במפלגה, הסיעה הצליחה לעבור את אחוז החסימה ולשמור על מקומה במועצת העיר.
עוד עולה מתוצאות הבחירות כי סיעת 'האיחוד הירושלמי' הכניסה ארבעה נציגים למועצת העיר, סיעת 'התעוררות' עם שלושה מנדטים, סיעת 'ירושלים אחת' של ראש העיר ליאון עם שני מנדטים, סיעת 'מאוחדים' של אריה קינג עם שני מנדטים, כך גם סיעת מפד"ל-הציונות הדתית בראשות חגית משה. 'הליכוד' ו'נעם' כל אחת עם מנדט אחד במועצת העיר.