חיילים רעבים הגיעו לבתיהם של האויב בעזה, האם מותר להם לאכול ללא כשרות או להשתמש בסירים ובשאר הכלים?
את השאלה הזו הפנו בתקופה האחרונה לוחמים לרבנים הצבאיים פעם אחר פעם במהלך המלחמה. לאחרונה, רס״ן הרב אבישי פרץ, ראש מדור כשרות ברבנות הצבאית, פרסם באישור הרב הצבאי הראשי, תת אלוף הרב אייל קרים, מסמך מיוחד עם ״נהלי כשרות בעת הימצאות בעומק רצועת עזה״ שמאפשר לחייל להקפיד על כשרות גם בעת הלחימה. לרוב, גם לתוך הרצועה מספקים מזון כשר, וההוראות לא נכתבו על לוחמים רעבים שאין להם מזון כלל.
הרבנות הצבאית קבעה כי פירות וירקות טריים, ביצים, מלח, קפה, תה ירוק או שחור, סוכר, קטניות או קמח, מיץ סחוט, אטריות, שמן או תבלינים כמו פלפל שחור, כורכום, פפריקה, קינמון וכמון ניתן להשתמש ולאכול ללא חותמת כשרות.
בניגוד לכך, לא ניתן להשתמש בירקות הנגועים בחרקים או בדגים ובשרים מבחינה כשרותית והן מבחינה בריאותית. שימוש בחלב, חמאה או גבינה אסור לאכול אלא במקרה בו לא ימצאו פריטי מזון ולאחר התייעצות עם גורמי מטה ענף כשרות. מאפים כמו טורטיות מוכנות מאושרים "כדין פת עכו"ם בשעת הדחק".
במסמך יש גם הנחיות ברורות על שימוש בכלים בבתי האויב, ולפי הרבנות הצבאית, מותר שימוש בכלים באופן קר ללא חימום אף ללא הכשרת הכלים. בעת צורך בשימוש בכלי באופן חם יש להכשיר את הכלים טרם השימוש כמו הכנסה למים רותחים או להגעיל בתוך סיר שאינו כשר על ידי הוספת מעט סבון.
במסמך נקבע כי תנור המופעל על גז ניתן להכשירו בדרך הבאה: לנקותו, להסיק למשך חצי שעה ולהשתמש עם תבנית חד פעמית או חוצץ כלשהו כגון נייר כסף.
המסמך מלמד כי גם בשעת המלחמה הרבנות הצבאית מקפידה על בישול ישראל לדעת מרן הבית יוסף, עופות בכשרות מהדרין ובשר חלק, ירקות עלים גוש קטיף ושאר הסטנדרטים הגורמים לכשרות הרבנות הצבאית להיות מהודרת. הרבנות הצבאית גם אחראית על בישול בבסיסי צה"ל או ספקים של צה"ל ויש לה אחריות מלאה על בישול בקרב בסיסי צה"ל וגופים אזרחיים העובדים עם בסיסי צה"ל.