תעודת זהות
"מענדי שטיינמץ, בן 28, נשוי פלוס תינוק טרי (מזל טוב, תודה, בשמחות גם אצלכם). מפתח Bi בחברת BriefCam חברה של חברת המצלמות קנון".
>> למגזין המלא - כנסו
במילים פשוטות
"אני מפתח בינה עסקית. לוקח נתונים, מתרגם אותם לביזנעס. אני מפתח את הנוסחאות השונות, כותב קודים שעוזרים להעביר נתונים מכמה מקומות ולאחר מכן מציג את הנתונים להנהלה הבכירה.
"בכל חברה רגילה המפתח אחראי לרכז את הכל ולהגיש בצורה מוסדרת על ידי תרשימים, טבלאות או מצגות את הנתונים, מאיפה הגיעו כספים, כמה בזבזנו, מה התועלת ועוד דברים שמעניינים את ההנהלה. בחברה שלנו התפקיד שלי לבנות את הפלטפורמה שמנגישה את הנתונים ללקוחות ישירות. אנחנו מייצרים לו דוחות מוכנים לפי בקשתו והם מוזנים ישירות למערכת שלהם".
חברות שמשתמשות בשירותים שלנו
"יש חברות ביטחוניות ויש מסחריות. ביניהם: נמל התעופה JFK, בלומברג, חברות צבאיות, ביניהן ישראליות, משטרה, ערים חכמות ועוד".
למי מתאים השירות
"כל חברה שרוצה לבדוק אחר משהו במצלמות יכולה לקבל אצלנו פתרונות.
"קניון בדובאי יבדוק מה המסלולים בהם אנשים עוברים – על מנת לדעת איזה אזורים 'חמים', בהם אפשר לשים דוכנים ומצרים למכירה, לדוגמה, ואיזה אזורים שקטים יותר ואפשר לווסת לשם קהל. הם גם ירצו לבדוק כמות גברים מול כמות נשים, שעות עומס ועוד.
"חברות אחרות עשויות לבדוק כמה חדרי ישיבות עמוסים וכמה לא פעילים. על ידי מצלמות הם יראו כמה אנשים נכנסו או יצאו בבניין בכל קומה, ולפי זה הם יידעו את העומסים בבניין ובחדרים השונים.
"חברה ביטחונית תחפש לראות איזה רכב עבר משעה X עד שעה Y בשטח מסוים, או לחילופין כמה מכוניות עוברות במעברים כלשהם. הם גם יכולים 'לבקש' מהמערכת שתבדוק להם את כל הרכבים האדומים שנסעו בטווח זמן שהם מגדירים מראש וברגע שהמערכת קולטת את זה – תישלח להם התרעה".
פונקציות נוספות
"ה-Bi מאפשר עוד שלל אפשרויות כמו לדוגמה לקחת מאה מצלמות שפעלו בחצי שנה אחרונה ולעשות – מה שנקרא 'ביג דאטה' – שכלול של הרבה נתונים שרק כמות גדולה של מצלמות יכולה להנפיק להם, לדוגמה: כל יום ראשון עמוס בקטע כביש מסוים לעומת ימים אחרים בשנה".
רגע מעניין בעבודה
"קורה לפעמים במשרדים שמבקשים כל מיני בקשות מעניינות שקשורות לבדיקת המצלמות. פעם אחת ביקשו מכל מי שהיה בצבא להגיע עם מדי צבא. באותו זמן הוסיפו פונקציה של זיהוי אוטמטי של מדי צבא והיה צריך 'ללמד' את המערכת אי אלו דברים.
"או תערוכה בחו"ל שבה החברה שלנו הייתה והנציגים הסתובבו עם אפודים צהובים וכל מי שתמה במה מדובר הם הסבירו שבעמדה שלנו ניתן לראות פילוח של כל מי שמסתובב עם אפוד זוהר צהוב".
עין רואה במוחש
"אני רואה במוחש איך 'עין רואה ואוזן שומעת וכל מעשיך בספר נכתבים' מתקיים. שאתה הולך ברחוב יש מי שרואה אותך.
"אומנם יש מקומות באמריקה ואירופה שהם נגד הדברים האלה. הם מפרסמים שאחרי שעברת מול המצלמה שלהם – הם מוחקים את ההיסטוריה ולא משתמשים בנתונים לבדיקות כאלה ואחרות, אבל כן, חברות רבות עושות בזה שימוש ואנחנו בכלל לא יודעים".
תחייכו, מצלמים אתכם
"אדם עובר ביום עשרות מצלמות בלי שהוא שם לב בכלל. יש היום מצלמות בכל מקום: בכבישים, ברחוב, מצלמה של הקניון, מצלמה של החנות וגם באוטובוסים נכנס לאחרונה".
נישה
"אין הרבה חרדים בעבודה שלי כי זו נישה מסוימת. אני אישית הגעתי אליה דרך הצבא. כל מי שלומד להייטק, עושה תואר שלא מכוון לשם אלא למסלול הקלאסי. חרדי שבא ללמוד הייטק יעשה את המסלול הרגיל ולא תמיד יידע בכלל שיש נישה כמו העבודה שלי".
אתגרים בעבודה
"כחרדי? אין. אולי קצת עם האנגלית. אני יודע טוב, אבל כמי שנמצא בחברה שרק מדברת אנגלית – זה דורש ממני להשתפשף על זה יותר. לגבי התחשבות דתית אז יש התחשבות, חד וחלק".
חרדי שגם רוצה
"אם יש חרדים שגם רוצים לעבוד בעבודה כמו שלי, האתגר שיעמוד בפניהם זה הרצון להתפתח וללמוד - כולל אנגלית. החברות מחכות לאנשים איכותיים ולא משנה מי הם ומאיזו עדה. תוכיח מקצועיות ותתקבל. השמיים הם הגבול".
כמה כוסות קפה ביום?
"שלושה. כהמלצת משרד הבריאות. אחד שאני קם, השני בעבודה והשלישי אחרי הצהריים. היה ואכלתי בשרי אז קפה שחור".
משפט שמלווה אותי
"פשוט לעשות. אם אתה לא יודע אם מה שאתה עומד מולו יעבוד או יצליח או יקרוס – תנסה. כמו שאומרים: 'תנסה מקסימום תצליח'. זה נכון בעבודה שלי וזה נכון לכל דבר בחיים".
שאיפה לעתיד
"יש שני מישורים שאני עוד בודק. להמשיך בתכנות ולנגוע בתחומים נוספים חדשים, או ללכת לתפקיד ניהולי בתחום שלי. ה' גדול".
גילוי נאות
מענדי הינו גיסו של כותב השורות. אין כמעט שבוע שבו לא נשב לקפה באחד משעות הבוקר ונזרוק רעיונות לכתבות. כמה כתבות משובחות נכתבו אודות לרעיונות שלו והנה, מסתבר, עוד אחת יצאה לדרך...
- עובדים בעבודה מעניינת או מכירים מישהו כזה? תעניינו אותנו ואולי הסיפור הבא יהיה שלכם: ari@kikar.co.il