

חברת הסקרים דיירקט פולס של שלמה פילבר, מפרסמת היום (שישי) כי "במגזר החרדי, מתרחשת דרמה אמיתית", וזאת על בסיס סקרי עומק שהם עורכים.
לפי הפרסום, הפעם, כמות גדולה יותר של חרדים לא מתכוונת להצביע בבחירות הקרובות לרשויות המקומיות לפי הדילים שייסגרו בין ראשי המפלגות החרדיות, אלא יצביעו למועמד שיעניק להם שירות טוב יותר.
"בשורת סקרי עומק משמעותיים שהוזמנו דרכנו בחברה החרדית, אפילו הפוליטיקאים החרדים הופתעו לגלות כי 'הדיל גדול' הזה עומד בסכנה. הציבור החרדי, בעל תודעה ומעורבות גבוהה מהרגיל, רואה בבחירות המוניציפאליות סוג של בחירות לוועד הבית, ומחפש דמויות בעלות ניסיון, מקצועיות, שיודעות לטפל בבעיות השוטפות ולהביא תקציבים. בשונה מהבחירות לכנסת, הבחירות המוניציפאליות כבר אינן נתפסות במגזר כאידיאולוגיות".
עוד כותבים כי "בשבועות האחרונים הציבור החרדי מאותת לנציגי המפלגות שלו שלא בטוח שהוא עצמו יכבד את 'הדיל' הנרקם. העובדה כי אין היום אוטוריטה רוחנית אחת שמקובלת על המגזר החרדי, מגדילה עוד יותר את הסדקים באחדות השורות".
"הדרמה הגדולה מכולן מתרחשת בבני ברק, אולי העיר הכי מזוהה של החרדים בישראל, עיר ששקעה לבעיות תברואה קשות בשנים האחרונות. בסקר רחב ממדים שערכנו בעיר בשבוע שעבר, ואשר חלקים ממנו פורסמו בתקשורת הארצית, נוכחנו לזהות כי 25% מהתושבים החרדים בעיר יקבלו את החלטתם בעצמם. הזוכה הגדולה מההחלטה הזו היא ש"ס, כאשר קרוב לשליש מתושבי בני ברק הם חרדים ספרדים, וח"כ אריאל בוסו – מועמדה לראשות העיר - זוכה לפופולריות חוצת מגזרים בגלל ניסיונו המוניציפאלי בעיר השכנה פתח תקווה".
לסיום הם כותבים כי "אם עד היום נהגו נציגי המפלגות החרדיות לסחור על השולחן בקבוצות, אחוזים, מספרים וכמות 'חיילים' העומדים לרשותם בסוג של סחר מכר פוליטי, הם צריכים כעת להיות הרבה יותר אמיצים כדי להתחייב להביא את המכסות הללו. מי שטוען כי "70% מהעיר הם חרדים" או כי "40% מהעיר הם ליטאים" וחושב שכולם בכיס שלו כמקשה אחת, עלול לגלות ביום הבוחר כי עשרות אחוזים של בוחרים עצמאיים החליטו לבחור בעצמם את ראש העיר שלהם, במקום לסמוך על המלצות העסקנים".