גן ילדים חרדי שהוקם על גג בניין משרדים באזור התעשייה בהרצליה פיתוח ע"י עמותת "תשב"ר בית אל הרצליה", יחדל לפעול בעקבות תלונות של שכנים.
רשמית, לפי תכנית בניין העיר, ייעוד המגרש הוא תעשייה ומשרדים, וכל שימוש אחר מחייב אישור לשימוש חורג. לאחר שהוקם הגן, פנתה העמותה לוועדה המקומית הרצליה וביקשה אישור לשימוש חורג. חברת אקרשטיין, בעלת הבניין הסמוך, הגישה התנגדות לבקשת העמותה, בטענה כי הנכס אינו מתאים לשמש כגן ילדים מסיבות חברתיות, סביבתיות ותחבורתיות.
היא טענה כי לא הוכח שקיים צורך חיוני כלשהו לגן ילדים באזור התעשייה, וגם תוכניות העתיד לאזור אינן כוללות גני ילדים. היא הוסיפה שאישור הבקשה יגרום למטרדים מתמשכים ובלתי סבירים לחברה ולעובדיה, ולשאר העסקים הפועלים באזור.
לפני כשנה, הוועדה המקומית בעירייה, אישרה את הפעלת הגן לחמש השנים הבאות ודחתה את ההתנגדות של אקרשטיין. הוועדה התנתה את האישור בשיפור הבטיחות והתנועה והגנה מפני אנטנות סלולריות שהוצבו באזור.
ילדים הם שמחה
חברת אקרשטיין ערערה לוועדה המחוזית, בנימוק שהוועדה המקומית נתנה את ההיתר להפעלת הגן בדיעבד שלא כחוק וכי הסביבה אינה מתאימה להפעלת הגן.
מפעילי הגן טענו כי הגן הוא עסק, וייעודו של הבניין הוא עסקים והגן משרת עשרות ילדים שהוריהם עובדים באזור התעשייה. לדברי העמותה שמפעילה את הגן, ההתנגדות נובעת מאינטרסים ושיקולים שאינם ענייניים וכי "ילדים הם שמחה, לא זוהמה".
ועדת הערר קיבלה את הערעור וקבעה כי לא ניתן לקיים כל עסק באזור המיועד לתעשייה ועסקים. בנוסף, לאור העובדה שהתנאים שהציבה הוועדה המקומית להיתר לא הושלמו, האישור שניתן פקע.
עו"ד אלי וילצ'יק ממשרד כהן וילצ'יק, שייצג את חברת אקרשטיין בערר, אמר כי "מדובר בילדים חרדים שלא זוכים לגני ילדים ומוסדות חינוך כמו ילדים אחרים בישראל. ולכולם זה נוח: לעירייה נוח לזרוק אותם לקומה חמישית באזור התעשייה, כי אם יצטרכו לשכן אותם בגן חרדי בעיר, השכנים יעשו צרות; לבעלי הגן זה מצוין כי העלות של השכירות היא בטח נמוכה מאוד. גם ההורה החרדי נאלץ לשלוח את ילדיו לגנים מהסוג הזה, כי אין פתרונות אחרים והעלות של גן כזה נמוכה יותר. וכך, נוצרים גנים לא ראויים על גבם של הילדים הקטנים. ועדת הערר כותבת בהחלטה כמה פעמים שחשוב שיהיו גני ילדים לילדים חרדים ושיימצאו פתרונות, אבל מה שקרה כאן זה לא הפתרון".
אלעד צדיקוב, משנה לרה"ע הרצליה, ונציג דגל התורה, אומר ל'כיכר השבת' כי "מערב הרצליה ובכללה שכונות הרצליה-פיתוח, הרצליה ב' ונוף ים, מתחזקות בשנים האחרונות בציבור תורני הולך וגדל. כפועל יוצא מכך, נוצר צורך ממשי בהקצאת מבנים או קרקע למוסדות חינוך מותאמים. ת"ת בית אל, הינו בי"ס צומח מגילאי גן עד כיתות ג' נכון להיום, בנים ובנות בהפרדה, וכיוון צמיחתו הוודאי בע"ה מחייב במציאת פתרון קבע למבנה חינוך בהקדם.
"הנני תקווה ואמונה, כי עד השנה הבאה בע"ה יוכל להתקיים שת"פ הכרחי בין חברי המועצה ורה"ע למציאת מקום הולם למוסד חינוכי לקהילת מערב הרצליה . יש להפנים שפני העיר מתעצבים, העיר גדלה ומתברכת בציבור מגוון כולל דתיים, חרדים, בעלי תשובה ומסורתיים. חובתינו לתת מענה לכך.
"בתוך כך, אני מעוניין לשבח את הנהגת ההורים שבמסירות נפש, ובהשקעת זמן וממון מרובים פועלים ללא ליאות למסד ולהקים חינוך תורני בעיר הרצליה".