לפני מספר חודשים הצליחה עיריית ירושלים להביא פתרון למצוקה רבת השנים של בנות שכונת קרית יובל, בדמות הקצאה של בית ספר רחב ידיים, שאמור לאפשר מקום לימודים נח לבנות החרדיות שסבלו מאפליה רבת שנים ונאלצו לנדוד לשכונת בית וגן כפי שכבר דיווחנו בכיכר השבת בעבר.
ההקצאה יצאה לפועל לאחר שראש העיר משה ליאון עבד במשך חודשים ארוכים להביא את הפתרון המיוחד, עד שההקצאה המיוחלת, לה חיכו הציבור החרדי למעלה מ-15 שנים, יצאה לדרך.
ההקצאה התקבלה בשמחה גדולה בקרב רבני ותושבי המקום, והייתה אמורה להביא לסיום סאגה ארוכה ומתישה שבראש ובראשונה היוותה בעיה חמורה עבור מאות בנות השכונה. לשם כך הופעל נוהל מיוחד של הקצאה מהירה, כדי לאפשר את פתיחת שנת הלימודים הקרובה על מי מנוחות.
התלמידות הנרגשות כבר נערכו לשנה"ל במבנה החדש ורחב הידיים, אלא שגורמים פוליטיים שכנראה רוצים להצר את רגלי הציבור החרדי הגישו עתירה כנגד ההקצאה.
למרות שנוהל הקצאות מקוצר הוא פרקטיקה מקובלת בעיריית ירושלים, ונועד לאפשר לעירייה לפתוח את שנת הלימודים כסדרה, הודיע בית המשפט שהנוהל במקרה הזה פסול, והעירייה צריכה לעשות את הנוהל הארוך שייקח חודשים ארוכים במהלכם לא יהיה פתרון לבנות החרדיות.
הורים ועסקנים בשכונה נדהמו לשמע ההחלטה והביעו זעם ותסכול כנגד מה שהם מכנים "רדיפה משפטית כנגד המגזר החרדי". הם הוסיפו כי בימים אלו "מי שרוצה לראות מדוע צריך לצמצמם בכוחו הבלתי מוגבל של בית המשפט מול החלטות הרשויות, הנה עוד הוכחה ניצחת".
יצוין כי ההחלטה השערורייתית מותירה את הנכס ריק לחלוטין תוך בזבוז משאבים ציבוריים חסרי תקדים, ומצוקה חינוכית בוערת של למעלה מאלף תלמידות שרק רצו לפתוח את השנה כמו כל בנות ירושלים.
מעיריית ירושלים נמסר ל'כיכר השבת': "צר לנו על החלטת בית המשפט שמונעת פתרון ללמעלה מאלף תלמידות שעלולות להישאר ללא מענה חינוכי בתחילת שנת הלימודים הקרובה.
"העירייה פעלה בהתאם לפסק הדין הקודם שניתן בחודש פברואר השנה, ואשר הסדיר את ההליך בהתאם לנוהל. נוהל הקצאות מאפשר הליך מקוצר והוא נועד לאפשר הליך הקצאה במקרים דחופים, כמו פתיחת שנת הלימודים כפי שהעירייה עשתה זאת לאורך שנים.
"העירייה מיצרה כאמור על ההחלטה, שפוגעת בתושבי העיר ובקופה הציבורית, ומונעת את פתיחת שנת הלימודים באופן תקין והעירייה תגיש ערעור על פסק הדין".
בעירייה חותמים: "עיריית ירושלים תעשה הכל בכדי למצות את האפשרויות להביא לפתרון הסוגיה הן בפן המשפטי והן במציאת פתרונות חילופיים".