ועדת הכנסת, בראשות ח"כ אופיר כץ, התכנסה הבוקר (שני) ואישרה את בקשת הממשלה, להקדים את הדיון בהצעת חוק הרבנות הראשית לישראל - החוק להארכת כהונה של הרבנים הראשיים לישראל והארכת כהונה של חברי מועצת הרבנות הראשית, לפני הקריאה הראשונה.
הצעת החוק אומרת, כי מועד סיום כהונתם של הרבנים הראשיים עד ליום א' בניסן התשפ"ד (9.4.24). כאשר במקביל מוצע לדחות את מועד סיום כהונתם של חברי המועצות הדתיות הנבחרות המכהנות עד ליום ד' בסיון התשפ"ד (10.6.24).
משה כהן, יועץ שר הדתות מלכיאלי פירט את הסיבות לבקשה: "ישנה עתירה נגד המשרד, של איגוד בתי הכנסת הציונים בבקשה לדחות את הבחירות משתי סיבות. הראשונה, שבערים הגדולות אין כרגע איוש של רב עיר או ראש מועצה דתית ובמקרים מסוימים אין איוש לשני התפקידים, והן מיוצגות ע"י ממונים. כך יוצא שלמעלה ממיליון אזרחים לא מיוצגים בבחירה לרב ראשי. נימוק נוסף מתייחס לחשש לפגיעה בטוהר המידות של בחירת רב ראשי תוך כדי תקופת בחירות ברשויות המקומית".
שר הדתות לשעבר ח"כ מתן כהנא אמר בדיון: ״הדיון עוסק בגדולי תורה וצריך לתת כבוד. אבל צריך להגיד את האמת שלחבר הכנסת דרעי יש בעיה עם 2 רבנים הקרובים אליו, ולכן אנחנו דנים בניסיון לכופף את החוקים. למה הצינות הדתית נותנת יד לדחייה הזאת?".
ח"כ משה סעדה טען במהלך הדיון: "האופוזיציה לוקחת את הדיון הזה למקום האישי. חשוב לנו שראש עיר החבר בגוף הבוחר יהיה ראש עיר שכבר נבחר".
ח"כ צביקה פוגל אמר: "בתור חילוני שחושב שליהדות יש ערך, אני חושב שבכל פעם שנלך לבחירות כאלה, אנחנו פוגעים בעצם הבחירות. לא רוצה להביע דעה בעד או נגד, אני רוצה לראות רבנים שנבחרים בזכות כישוריהם ולא בזכות קשרים משפחתיים".
השר לשירותי דת, מיכאל מלכיאלי: "ישנה עתירה שהוגשה נגד המשרד ע"י בתי הכנסת הציוניים בנושא. הליך הבחירות מבחינתנו חייב להיות נקי אין לנו שום שיקול זר בעניין הזה".
יצוין, כי שמונה חברי כנסת תמכו בהצעה וארבעה התנגדו.
עוד אישרה הוועדה כי הצעת החוק לתיקון פקודת התעבורה (סימון מקום חניה לרכב חשמלי), של חה"כ ארז מלול תועבר לדיון בוועדת הכלכלה. וכי הצע"ח העונשין (תיקון- הרחבת הגדרת הגזענות), של חה"כ ישראל אייכלר תידון בוועדת חוקה, חוק ומשפט.