פרסום ראשון: זקן חברי מועצת גדולי התורה של דגל התורה הגאון רבי ברוך מרדכי אזרחי, כינס במוצאי שבת האחרונה את רבני העיר מהמגזר הליטאי - והבולט בעיר, לצד חברי מועצת העיר מטעם 'דגל התורה', במטרה לבחון את האופציות העומדות על הפרק לקראת הבחירות המוניציפליות שצפויות להיערך ברחבי הארץ בעוד כחצי שנה.
ראש הישיבה (94) הגיע לעיר במטרה להספיד את מנהיג הציבור החרדי הגאון רבי גרשון אדלשטיין זצוק"ל, שהלך לעולמו בשבוע שעבר. בסיום ההספד, ביקש 'זקן המועצת' ומי שסומן כבר לפני תקופה כ'הממשיך', להיכנס לחדר סגור יחד עם חבר המועצת ראש ישיבת 'תפרח' הגאון רבי אביעזר פילץ, רבניה הבולטים של העיר מהמגזר הליטאי וחברי מועצת העיר מטעם דגל התורה.
הרבנים שהשתתפו בכינוס המיוחד הם; הרב גולדשטיין, הרב קורנפלד, הרב דינקל והרב קופשיץ. חברי מועצת העיר שנכחו בפגישה הם יו"ר דגל התורה בעיר ישראל סילברסטיין וחיים זמורה.
בפגישה, האריך זקן המועצת על חשיבות האחדות בין רבני העיר ונציגיה, והוסיף על הצורך בראש עיר חרדי לעיר בעלת האוכלוסייה החרדית ברובה. יצוין, כי על אף שכבר לפני 5 שנים מנתה העיר רוב חרדי, ראש העיר המכהנת היא דווקא מהציונות הדתית, זאת בשל חוסר היכולת בעיר להתאחד.
בתקופה האחרונה, נפלה בדגל התורה ההחלטה להשקיע את כל המאמצים בניצחון חרדי בעיר, בדגש על מועמד ליטאי. המגזר הליטאי טוען לאפליה בחלוקת ההקצאות בשכונות החדשות ונתקל בקשיים והתנכליות מצד גורמים שונים בעיר הישנה באזורים המעורבים.
מועמדים אפשריים לראשות העיר - דגל התורה
בחודשים האחרונים העלו שמות רבים כאופציה לריצה לראשות העיר אולם לעת עתה אין עדיים הסכמה על מועמד כזה או אחר, אם כי בבתי גדולי ישראל הליטאים רווחת הדעה כי יש להביא נציגות מתוך העיר ולא להשתמש בהצנחה זאת בשל אוכלוסיה חרדית מודרנית גדולה בעיר שצפויה להערים קשיים על כזה מהלך.
מנחם שפירא: שמו של העסקן הדגלאי המפורסם מבני ברק, הועלה לא אחת כאפשרות ריאלית למועמדות העיר בית שמש, אולם מקורביו הכחישו כל העת כי בכוונתו לרוץ בבית שמש, מאחר והוא שואף להגיע בעתיד לראשות העיר בני ברק.
שפירא, הוא שלוחו של יו"ר 'דגל' משה גפני ב'מוניציפלי של דגל' וכן מקורב לבתיהם של כל גדולי ישראל. אולם פטירת נשיא מועצת גדולי התורה הגאון רבי גרשון אדלשטיין, השפיעה על מועמדותו וכי ייתכן שכעת 'דגל' תתעקש שהוא יתמודד לראשות העיר בני ברק, כפי שנחשף לראשונה ב'כיכר השבת'.
ישראל סילברסטיין: יו"ר דגל התורה בעיר וממוצא אמריקאי, נחשב למועמד אפשרי היות והוא זוכה לתמיכה מהרב גולדשטיין הנחשב לרב הבולט בבית שמש יחד עם הרב קורנפלד לצד תמיכה מובהקת על ידי חברי הכנסת של דגל התורה. גם בבית זקן חברי המועצת שמו נחשב לאופציה הריאלית אם כי בסביבתו של הגרב"מ מעדיפים תמיכה של כל רבני העיר.
לסילברסטיין ישנו יתרון, מלבד הגעתו מתוך השטח הדגלאי בבית שמש. סילברסטיין נחשב לאהוד ומקובל גם בקרב החרדים המודרנים ואינו נחשב ל'סדין אדום' בקרב המגזר הדתי לאומי, אולם לעת עתה הוא מתקשה להשיג את תמיכתו של הרב קורנפלד שמצדד נכון לעכשיו דווקא במועמד מוצנח מירושלים.
יעקב גוטרמן: ראש עיריית מודיעין עילית בעשרות השנים האחרונות. לאחרונה חש תחושת מיצוי לאחר שפיתח את העיר והצליח להביא תעסוקה לתושבי העיר. שמו הועלה לאחרונה על ידי אחד מהח"כים הוותיקים יותר ב'דגל התורה', בעיקר כדי לתת הזדמנות לעסקנים נוספים בעיר.
גוטרמן אף כמעט התמנה לחבר כנסת מטעם דגל התורה כאשר שובץ במקום השמיני ברשימה הארצית. לרוע מזלו יהדות התורה קיבלה בסופו של דבר 7 מושבים והוא נשאר לכהן בתפקידו כראש עיריית מודיעין עילית. גם הוא יתקשה להתמודד עם טענת 'ההצנחה' כנגד דגל התורה. יצוין, כי לגוטרמן סיכוי גדול בשל קשרי השידוכים של בתו עם משפחת ראש הישיבה הגרב"מ אזרחי - עמו יש לו קשר חם במיוחד מאז עברה 'עטרת ישראל' למודיעין עילית.
אליעזר ראוכברגר: יו"ר דגל התורה בירושלים ועסקן אהוד ומוכר על חרדים רבים בהם תושבי בית שמש. שמו הועלה בתקופה האחרונה על ידי אחת מלשכות חברי הכנסת הדגלאים שרצו לבחון את מועמדותו. ראוכברגר זוכה לתמיכת הרב קורנפלד, אך יתקשה לעמוד במבחן "ההצנחה" של דגל התורה למרות שגם לחרדים המודרנים בעיר אין סיבה להתנגד לו מלבד היותו 'ירושלמי בנשמה'.
שמואל גרינברג: כיהן בעבר במועצת העיר בית שמש אולם בשנים האחרונות עבר לירושלים שם מכהן כאחראי אגף החינוך בעיר. לגרינברג ישנה פופלריות רבה אולם על סיכוייו לרוץ לראשות העיר מוטלת עננה כבדה. לעננה יש שם: סיעת שס. המפלגה הספרדית תטיל וטו מוחלט על ריצה של גרינברג. הסיבה: תפקידו העכשווי באגף החינוך והאינטראקציה עם הסמינרים בעיר.
אליהו ארנד: יועץ חרדי בולט מבני ברק ונאמן ביתם של גדולי ישראל. התפרסם בתקופת הקורונה אז שימש פרויקטור למגזר החרדי מטעם משרד הביטחון ומשרד הבריאות וניהל את התקשורת בין משרדי הממשלה השונים למגזר החרדי. ארנד גם מקושר היטב לבכירי משטרת ישראל והוא נחשב לאחד העסקנים הצעירים והמבטיחים בדגל התורה.
ארנד גם היה מעורב במתווי מירון השונים מאז האסון בתשפ"א וכבוגר ישיבת פוניבז', היה בן בית ברחוב ראב"ד 17 - ביתו של מנהיג הציבור הליטאי שהלך לעולמו בשבוע שעבר.
גורמים ב'דגל' ששוחחו היום עם 'כיכר השבת' טענו, כי אמנם האופציה של ארנד לרוץ לראשות העיר, היא אופציה מעולה, אך ככל הנראה בשל עיסוקיו הרבים שכוללים בין היתר קשרים מסועפים עם כל בכירי המשק, הוא יסרב להצעה המפתה.
דגל התורה - לא היחידה
למרות שבדגל התורה מוכנים 'להתאבד' על בית שמש, גם לשאר המפלגות יש מילה בנושא, אם כי הכל מבינים כי היותו של המגזר הליטאי רוב בעיר מהווה יתרון דווקא ל'דגל', בפרט לאור העובדה כי ככל הנראה בית שמש תהיה הראשות היחידה של דגל (לא סוף פסוק כמובן).
שמעון גולדברג: יו"ר ועדת התכנון והבניה בעיר מטעם סיעת כח - שלומי אמונים של הרב פרוש. גולדברג צבר פופלריות רבה בקרב המגזר החסידי בעיר לאור הדומיננטיות הרבה שלו בחלוקת ההקצאות ממנה נהנו בהחלט תושבי בית שמש החסידיים ובפרט בשכונות החדשות.
סיכוייו של גולדברג לא מזהירים מאחר ובשכונות החדשות הוא מהווה 'סדין אדום' בקרב האוכלוסייה הליטאית - בדיוק מאותה סיבה לה הוא זוכה לאהדה בקרב המגזר החסידי. חלוקת ההקצאות. לגולדברג ישנה עוד בעיה והיא המוטיבציה העודפת ל'שלומי אמונים' הארצית להשקיע בבחירות הקרובות את כל הכוח הפוליטי על ביתר ואלעד.
משה שטרית: נציג הליכוד שבשקט בשקט ניסה להיכנס לוואקום החרדי בעיר. שטרית עמל בתקופה האחרונה לשוות לעצמו תדמית של 'משה ליאון' נוסח בית שמש. גם מועמד לא חרדי היכול להביא תמיכה מהקהלים הדת"לים והחילונים בעיר, וגם כזה שיכול לאחד את המגזר החרדי סביבו, כשהאופציה השניה היא עליזה בלוך.
רבים טוענים כי בקרב בין עליזה בלוך למשה שטרית - שטרית הוא המנצח. הכינוס של זקן 'המועצת' אמש בבית שמש, די השאיר אותו חסר סיכויים במירוץ. אולם אין לדעת...
עליזה בלוך: ראש העיר שזכתה בבחירות האחרונות לפני 4.5 שנים למרות הרוב החרדי. בלוך נהנתה מקדנציה יחסית שלווה ועם קואליציה שמנתה לבסוף גם את המפלגות החרדיות. נכון לעכשיו, לבלוך אין שום סיכוי לנצח בבחירות הקרובות, בין השאר בשל מדיניותה השנויה במחלוקת: קאנטרי לחילונים, בית כנסת לחרדים.
אולם, גם לא תהיה התאחדות חרדית של הרגע האחרון - והיא תהיה מועמדת מובילה בהחלט, דרכה לא תהיה סוגה בשושנים. במקרה של תמיכה בלית ברירה מהנציגות החרדית הארצית, צפויה הצבעת מחאה על ידי התושבים החרדים לכל מועמד ששמו לא יהיה 'עליזה בלוך'.
לרעת בלוך עומדת העובדה כי תושבים חרדים בשכונות החרדיות בבית שמש - בעיקר ברמת בית שמש ד' הענקית אשר גודלה כשל עיר קטנה טוענים שבלוך סגורה עם הקנאים וזו הסיבה לחופש הפעולה הנרחב יחסית לו הם זוכים. מטעם בלוך הכחישו בעבר כל קשר לקנאים.