הוועדה המשותפת של ועדת החוקה והוועדה לקידום מעמד האישה, לדיון בהצעת החוק לביטול ההתיישנות בעבירות חמורות, התכנסה היום (שלישי) והחלה להכין לקריאה ראשונה את הצעות החוק שנועדו לקבוע שבעבירות תקיפה שנעברו באדם שהוא קטין ובעבירות חמורות מסוימות שבוצעו בנסיבות מחמירות - אין התיישנות.
במהלך הדיון, קולו של ח"כ ארז מלול מש"ס נשבר והוא נשנק מבכי בעת ששיתף כי הוא מכיר מקרוב משפחה המתמודדת עם פגיעה.
"סליחה שאני מתרגש", הוא אמר בדבריו, "הנושא הזה חוצה קואליציה ואופוזיציה, אבל גם חוצה מגזרים. לא משנה אם האדם חילוני או דתי, יהודי או ערבי".
ח"כ מלול המשיך ואמר: "אני מכיר משפחה מקרוב שמתמודדת עם מצב כזה, וכמה שמכירים יותר את המשפחה - הכאב מתגבר, כשרואים מקרוב איך מתמודדים עם הדבר הזה, זה כאב עצום לכל המשפחה והאחים כשהפושע, הרשע, מסתובב חופשי.
"הכאב של הנפגע והמשפחה, אין דבר כזה שזה נגמר, זה מונח לכל החיים, ואני שמח שמציפים את הנושא ולא מתביישים בו.
"אני מברך את מציעות החוק ויש לעזור כמה שאפשר מבחינת המחוקק לדברים הללו, לא רק מבחינת חוקים אלא גם עם תקציבים למשפחות, שוחחתי גם עם השרים מרגי ובן צור שיתנו דגש חזק על הנושא".
יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה, ח"כ פנינה תמנו שטה אמרה בדיון כי "זו אולי הוועדה המשותפת הראשונה לקואליציה ואופוזיציה מאז הקמת הכנסת הזו, וזה רק סמלי בנושא העוסק בדיני נפשות, דבר המעיד על כך שבנושאים כאלו אנחנו מסוגלים להתעלות על המחלוקות לקידום דברים שהם לשם שמים. עד לפני מספר דקות עשינו מאמצים להגיע להסכמות באתגרים של הצ"ח ואני מברכת את חברי הכנסת מהקואליציה והאופוזיציה".
יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן אמר כי "המהלך מקודם יד ביד עם הממשלה כולל התזכיר שכבר הופץ להערות הציבור. בעז"ה נקדם את הנושא החשוב הזה ונצלול לפרטים. גם בהצ"ח הפרטיות יש הרבה סוגיות ומגוון מקרים ולמרות שזו מלאכה כבדה ומורכבת נעשה אותה בקצב ראוי על מנת להגיע להסכמות ולחוקק את החוק".