

בש"ס הודיעו בתחילת השבוע על צירוף ארבעה רבנים למועצת חכמי התורה של המפלגה. אך לדברי גורם המקורב מאוד לאחד מהרבנים שצורפו, הרי שמדובר רק בצעד ראשון במסגרת השינויים של יו"ר ש"ס, אריה דרעי.
לדברי הגורם המקורב לחבר ה'מועצת' החדש: "כבר כמה חודשים שלוחצים על הרב להצטרף למועצת, דרעי שלח אליו משלחות שונות בכדי שיסכים. לאחר דיונים ארוכים הרב הסכים להצטרף בתנאי שתקום 'מועצת ראשי ישיבות' שתעבוד במקביל ל'מועצת', תתעסק בעיקר במה שנוגע לבני התורה, דרעי הסכים לזה והרב אישר את ההצטרפות".
לא ברור האם דרעי אכן יקים את מועצת ראשי הישיבות שכן בקרב חברי המועצת הוותיקים קיימת התנגדות עזה למהלך, כך גם בקרב אחד הרבנים הבכירים המקורב לדרעי.
בסביבת דרעי טענו בתגובה: "אכן היו שיחות על אפשרות של הקמת פורום ראשי ישיבות, כעת זה לא יצא אל הפועל, דרעי לא התחייב להקים את הפורום הזה".
כאמור, חברי ה'מועצת' הוותיקים מתנגדים למהלך בשל הטענה כי מדובר בפגיעה קשה במעמד מועצת חכמי התורה שהקים מרן רבינו עובדיה יוסף זצ"ל, בטח לאחר צירוף רנבים חדשים ל'מועצת' , בניהם ראשי ישיבות בכירים מעולם התורה הספרדי.
חברי המועצת החדשים
הגאון רבי שלמה בן שמעון, חבר בית הדין הגדול בדימוס וגאב"ד נוה ציון - אחיהם של הגאון רבי מסעוד בן שמעון רבה של בני ברק והגאון רבי נסים בן שמעון.
הגאון רבי אברהם סאלים, ראש ישיבת מאור התורה, לשעבר מה'מרביצי'.
הגאון רבי שמואל בצלאל, ראש ישיבת פורת יוסף.
הגאון רבי שלמה מחפוד, גאב"ד יורה דעה.
חברי המועצת החדשים הצטרפו לחברי המועצת המכהנים: הגאון רבי משה מאיה, הגאון רבי ראובן אלבז והגאון רבי דוד יוסף. בשלב זה לא מונה נשיא למועצת חכמי התורה, תפקיד שיישמר לראשון לציון, הגאון רבי יצחק יוסף, שיסיים את תפקידו הרשמי ברבנות הראשית בעוד כשלושה חודשים.
כזכור, כפי שפורסם ב'כיכר השבת', בשבועות האחרונים התקיימו דיונים במועצת חכמי התורה על הצטרפות חברים חדשים ל'מועצת' ובמהלך הדיונים ההחלטה לא התקבלה פה אחד, לפחות באשר לשניים מהמצטרפים החדשים, לאור העובדה שחלק מהמצטרפם היו מזוהים במשך שנים עם קבוצת ה'מרביצי' - של ספרדים בני תורה שהיו חלק מ'דגל התורה' וממתנגדיו הגדולים של מרן הגר"ע יוסף זצ"ל.
עם פרסום ההודעה על הרחבת המועצת על-ידי דוברות ש"ס, נוצרה מהומה. ההודעה יצאה מבלי שחברי המועצת המכהנים ידעו על כך, ולפי שעה ישנה התנגדות אצל חלק מחברי המועצת, לפחות באשר לאחד מהמצטרפים החדשים.
בתוך מועצת חכמי התורה, נשמעת ביקורת קשה על המינויים: "הרבנים לא ידעו על ההחלטה לצרף את החברים החדשים, בניגוד להחלטה שהכל ייעשה בהסכמה ובאישור פה אחד. איך ייתכן שלמועצת שהקים מרן רבינו עובדיה יוסף זצ"ל מצרפים חבר שיצא נגד מרן בפרשת הגיורים? מי שהיה לצד מרן יודע כמה זה כאב לו. אין מילים. תם ולא נשלם".
ההחלטה, פורסמה באמצעות מכתב שכתב חבר המועצת הגר"מ מאיה, ובו הוא מגולל את השתלשלות הקמת מועצת חכמי התורה מיסודו של מרן הגר"ע זצ"ל.