עוד מעט שנתיים לאסון מירון ומליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת החוק להסדרת אירוע הילולת רבי שמעון בר יוחאי בהר מירון (הוראת שעה), התשפ"ג-2023. 17 חברי כנסת תמכו ללא מתנגדים והיא תועבר לוועדה לביטחון לאומי.
כזכור, במהלך הילולת ל"ג בעומר, ביום י"ח באייר התשפ"א התרחש אסון כבד באתר שגבה את חייהם של ארבעים וחמישה גברים וילדים, והביא לפציעתם של למעלה מ־150 בני אדם נוספים. ביום י' בתמוז התשפ"א, החליטה ממשלת ישראל להקים ועדת חקירה ממלכתית לחקר האירוע ולשם מניעת הישנותם של אירועים דומים. בחודש נובמבר 2021 פרסמה ועדת החקירה דוח המלצות ביניים לצורך היערכות להילולה בשנת התשפ"ב.
בשעתו לא היה ניתן להשלים את הליך חקיקת החוק, ובמקום זאת הותקנו תקנות הבטיחות במקומות ציבוריים בהוראת שעה שתוקפן פקע עם תום ההילולה הקודמת. הצעת חוק זו נועדה לייצר את התשתית הנורמטיבית החקיקתית לצורך יישום החלטות החלטות ועדת החקירה, לקראת ההילולה הקרובה.
כזכור, ב'כיכר השבת' פורסם כי פרוש ודייטש פועלים בימים אלו כדי להכשיר שטחים נוספים בהר מירון, גם בכדי לאפשר טישים בהר. על פי ההערכות, אם ההכשרות יסתיימו בזמן ובהצלחה הרי שהשנה יוכלו לשהות בהר, בזמן אמת, מספר כפול מהמספר שאושר בשנה שעברה.
עוד נודע ל'כיכר השבת', כי 'דרך בורמה' תורחב ותהפוך לדו סטרית; דרך הכהנים תורחב פי שלוש מהקיים בעלות של 20 מיליון שקלים ותשתמש גם כמעבר חירום ומתחם בני עקיבא ייפתח שוב .
כזכור, גם בשנה שעברה, למרות שהמהנדסים אישרו 22 אלף חוגגים בזמן אמת על ההר, 'כיכר השבת' חשף כי בהוראת המשטרה לא שהו בהר יותר מ-9,000 חוגגים בזמן, מחצית מהמספר שאושר.
על פי המסתמן, מתחם 89 בכניסה ליישוב, שטח מישורי המשתרע על 150 דונם ויכול להכיל 25,000 איש בו זמנית, ובו יהיו הדלקות האדמו"רים והרבנים, רחבות ריקודים, אוהלי תפילה ומזון ומתחמי אכילה וח"י רוטל.