צה"ל מגיב לאלי ישי:

צה"ל ענה לישי: 'חרדים - חיילים מצויינים'

וועדת פלסנר לקידום השוויון בנטל התכנסה לישיבת עבודה ראשונה, בה טען נציג צה"ל, תת אלוף גדי אגמון כי ישנו מחסור בכוח אדם בצה"ל, והחיילים החרדים מצוינים ויכולים לסייע בצמצום הפערים, זאת בניגוד להצהרות השר אלי ישי בתקופה האחרונה כי הצבא לא מעוניין בגיוס החרדים לשורותיו (חדשות, בארץ)

|
29
| כיכר השבת |
אילוסטרציה (צילום: פלאש 90)

וועדת פלסנר לקידום השוויון בנטל התכנסה אתמול (ראשון) לישיבת עבודה ראשונה שנמשכה כעשר שעות, במהלכה טען צה"ל כי בניגוד להצהרות השונות שנשמעו לאחרונה, הוא מעוניין בגיוס החרדים ואף זקוק להם.

במהלך הישיבה הראשונה שמעו חברי הוועדה סקירות ותמונת מצב מנציגי צה"ל, מינהלת השירות האזרחי, משרדי המשפטים והחינוך, אגף התקציבים באוצר ומהמועצה הלאומית לכלכלה ולברחה במשרד ראש הממשלה.

תת אלוף גדי אגמון, ראש חטיבת תכנון ומנהל כוח האדם בצה"ל, הציג בפני חברי הוועדה את נתוני הגיוס העדכניים ואת מסלולי השירות השונים הקיימים בצבא, לפיהם מחזור גיוס בציבור החרדי של בני 18 עומד על כ-7,500 בחורים, כאשר בשנת 2011 התגייסו לצה"ל 1,282 חרדים בגילאים 18-26. לפי נתוני הצבא, 57 אלף חרדים,בגילאי 18-28 נכללים בהסדר 'תורתו אומנותו'.

לדברי אגמון ישנו חוסר של אלפי חיילים בצבא, ו"צה"ל רואה בבני הגיוס החרדים חיילים מצוינים שיכולים לסייע בצמצום פערי כוח האדם". הדברים הללו באים כתגובה לדבריו של השר אלי ישי שטען בראיונות לכלי התקשורת כי ישנם אלפי חרדים שמעוניינים להתגייס אך הצבא לא מעוניין בהם.

שר-שלום ג'רבי, מנכ"ל מינהלת השרות האזרחי, הציג את נתוני השירות, לפיהם 1,806 חרדים התנדבו משנת 2007 ו-2,399 בני מיעוטים. רק 74 התנדבו בשנה האחרונה למסלולים האזרחיים-ביטחוניים הכוללים שירות במשטרה, כיבוי אש ושב"ס.

פרופ' יוג'ין קנדל, ראש המועצה הלאומית לכלכלה וחברה במשרד רוה"מ, אמר כי המצב הנוכחי הוא תולדה של מדיניות ממשלתית שנמשכה 60 שנים, ואין לצפות כי הנורמות החברתיות הללו ישתנו בתוך שנה-שנתיים. פרופ' קנדל הוסיך וקרא לחזק את התעסוקה במגזר החרדי, בה ישנו שיפור.

נציגי משרד החינוך הציגו נתונים לפיהם מספר הלמידים במערכת החינוך החרדית עולה מספרית בצורה משמעותית ביחס לאוכלוסיה הכללית, ונציגי משרד האוצר דיברו על חשיבות השתלבות החרדים בשוק העבודה.

יו"ר הוועדה, ח"כ יוחנן פלסנר, אמר כי הנתונים שהוצגו "מחייבים אותנו לגבש מתווה חדש שיתבסס על מדיניות חדשה ומקורית שתביא לשילוב אמיתי של החרדים בחברה הישראלית".

לדבריו, "הפתרון שתגבש הוועדה יהיה חייב לתת מענה לחסמים הכלכליים, המקצועיים והחוקיים שמקשים כיום על השתלבות החרדים בשירות ובשוק העבודה".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

29 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

12
יהודי בצבא , לא מבקשים קבע או שירות של 5 שנים או אפילו 3, אילו ידעתם מה קורה מה לא מספרים כמה מחסור יש בחילים קרביים , ואיפה ואי אפשר לדבר בטח לא באנינטרנט , אז בזמן שאצל הפלסתינים כל ילד שם מגיל 3 מתגייס פה אנו שאננים , ובנות צריכות להיות בכח אדם גם קרבי , כך ראיתי בחורה בת 25 אחראית על מערכת כיפת
שרה
11
אין לשומרי תורה ומצוות מה לחפש בגוף החילוני הזה. זכות התורה בטהרתה היא שתגן על עם ישראל, ועל החיילים העומדים בחזית. והיה מחניך קדוש!!!
יוני
10
הצבא הישראלי החילוני בעיני כמה "חרדים חדשים". אך לא יעזור, הציבור שלנו הוא די אינלגנטי, ולא ילך שולל אחרי מסע התעמולה הנלוז הזה. אין לחרדי מה לחפש בצבא שמתוקף תפקידו כפוף לשמאלנים אוכלי נבלות וטרפות, כאשר כל מגמתם הוא רק לטמא את פך השמן הטהור, של הישיבות הקדושת. אל תגעו במשיחי!!! במסירות נפש ננצח!!!
יוני
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות