

תוכנית משרד האוצר לחלופה לחוק טל, לפיה גיל הגיוס בציבור החרדי העומד כיום על 22 ירד ל-20, יוקמו מסלולי גיוס למשטרה ולכבאות וייקבעו מכסות ללומדי תורה שילמדו כל חייהם, זוכה להתנגדות חריפה מצד בכיר בממשלה.
ב'דה מרקר' דווח הבוקר כי בכיר בממשלה טען שתוכנית משרד האוצר פופוליסטית ומזיקה, מאחר וישנה מגמת התקדמות עצומה בשנים האחרונות בכל הנוגע לגיוס חרדים לצה"ל או לשירות אזרחי.
לדברי הבכיר, הצעד הכי חכם שעל המדינה לנקוט הוא שימור המצב והמגמה הקיימים, שלטענתו תביא לכך שבעוד עשר שנים 66 אחוזים מכלל החרדים ישרתו בצבא או בשירות אזרחי.
הבכיר מסתמך בדבריו על הנתונים שהוצגו בכנסת, לפיהם ב-2011 שירתו 4,527 חרדים, מהם 1,830 בשירות אזרחי ו-2,697 בשירות צבאי, כאשר 2,372 מתוכם גויסו רק בשנה האחרונה.
זהו גידול של 21 אחוזים במספר המשרתים בתוך שנה, וכמעט הכפלת מספר המשרתים בתוך שנתיים, כאשר היעד של הממשלה היה גיוס 2,400 חרדים, ומספר זה כמעט הושג. אם מגמת העלייה בגיוס תימשך, הרי שבשנת 2015 יגויסו כ-4,800 חרדים מדי שנה.
לפי הנתונים הללו, 2,372 שגויסו בשנת 2011 הם 41% מכלל המחזור החרדי לשנה זו, שמוערך ב-5,800 חרדים. במידה ומגמת העלייה בגיוס תימשך, הרי שבשנת 2015 יגויסו 66% מהמחזור. אם כי, גיל המגויסים בשנה האחרונה נע בין 18 ל-28, אך למרות זאת, הבכיר מעריך כי לאורך השנים יוצר מצב ש-66 אחוזים מבני המחזור החרדי עד גיל 28 יגויסו לבא או ישרתו בשירות האזרחי.
לדברי הבכיר, הנתונים מרשימים ביותר וכל ניסיון לשנות את המגמות הקיימות באמצעות כפיה של גיל הגיוס או באמצעות מכסות תביא לאובדן ההישגים הקיימים.
"הציבור בישראל צריך לשאול את עצמו אם הוא רוצה להיות צודק או חכם", מצוטט הבכיר ב'דה מרקר'. "אם המטרה היא להיות חכמים, ולהביא לגיוס חרדים - הרי שזה דורש סבלנות. במשך 40 שנה חינכנו את החרדים שהם לא צריכים להתגייס, ואי אפשר לשנות את זה בתוך יום. זה תהליך שלוקח זמן, אבל תהליך שכבר מתרחש - כפי שמלמדים הנתונים. לפיכך, לא צריך לשנות כלום בחוק הקיים, למרות פסיקת בג"ץ, ורק לעודד את המשך המגמות הקיימות. הציבור בישראל צריך ללמוד לנשוך שפתיים, ולהבין שייקח עשר שנים עד שנראה תוצאות עם החרדים".