כיכר השבת

בפוניבז' מתלוצצים על ראש-הישיבה

בפוניבז' הוציאו לאור "עיתון" 'משפחה' מדומה המסקר את מגבית פורים שע"י הת"ת. ה"עיתון" עוקץ את עיתון 'משפחה' על שכביכול הגרי"ג אידלשטיין ראש הישיבה משמש כנשיא העיתון. ראש הישיבה מוזכר במגזין ההומור כ''מרן הגרי"ג גוגנהיים הקורא לאסוף לת"ת מתוך אהבת הבריות כהרוגי לוד'', תוך שהכותבים מתלוצצים על דבריו שפורסם לראשונה ב'כיכר השבת'

|
18
| כיכר השבת |
ה"עיתון" (סריקה)

אומנם בעולם הישיבות שוררת דאגה רבה לנוכח גזירת חוק טל המרחפת עדיין מעל עולם התורה, אך מסתבר שבשיבת פוניבז' מצאו זמן לליצנות.

מידי שנה יוצאים בני הישיבה יממה לפני חג הפורים וכן בימי הפורים, לאסוף כספים עבור הת"ת 'תומכי תורה' של הישיבה - הדואג לבחורי ישיבה הנזקקים להינשא בכבוד.

כנהוג בכל עולם הישיבות פרויקט איסוף הכספים מלווה בקמפיין המגובה בעלונים ועיתונים המדרבנים את הבחורים לצאת לאסוף תוך שילוב הומור ובדיחות לקראת ימי הפורים.

אלא שמתברר כי ההומור ב"אם הישיבות" - עברה השנה את גבול הטעם הטוב. בפוניבז' הוציאו לאור "עיתון" 'משפחה' מדומה, המסקר את מגבית פורים שע"י הת"ת. ה"עיתון" עוקץ את עיתון 'משפחה' על שכביכול הגרי"ג אידלשטיין ראש הישיבה משמש כנשיא העיתון.

ראש הישיבה מוזכר במגזין ההומור כ''מרן הגרי"ג גוגנהיים הקורא לאסוף לת"ת מתוך אהבת הבריות כהרוגי לוד'', תוך שהכותבים מתלוצצים על דבריו בעניין חוק טל שהוזכרו בהחלטת הבג"ץ שביטל את החוק (ופורסמו לראשונה ב'כיכר השבת').

ה"עיתון" גרם לביקורת חריפה בקרב בני הישיבה בפוניבז' על הזלזול בתלמיד חכם. יותר מכך, טוענים שם, "כשעולם הישיבות נתון בדאגה בעניין הגזירה מצאו להם הבחורים זמן להתלוצץ בנושא הכל כך רגיש הזה".

גורם בישיבה הקשור למבצע איסוף הכספים לא נבהל מהביקורת ומגיב ל'כיכר השבת': ''כך נהגו תמיד בפוניבז' ובחברון ובשאר הישיבות. פורים תמיד היה זמן שגם ראשי הישיבה חטפו ביקורת, כמובן שהכל נעשה במידה נכונה וללא פגיעה ישירה ברבני הישיבה. יש להדגיש שהעיתון שיצא השנה, לא קיבל אישור רישמי מהת"ת והוא נעשה על דעת אותם בחורים שהחליטו להתלוצץ לכבוד פורים".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

18 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

11
כמה צריך להיזהר בכבוד האדם ומי שלא ניזהר זה בסופו של דבר חוזר אליו ובגדול
רפאל
10
תלמידי הרב אדלשטיין הם המציאו את המושג זלזול בתלמידי חכמים. אין להם זכות דיבור !!
שלום
9
פוצה ומוחה מזלזלים בגרש אויערבך והכל בסדר אז על בדיחה פורימית נתפסים נו באמת....
יוסקה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות