מצבו הרפואי של פוסק הדור מרן הגאון רבי יוסף שלום אלישיב אינו במיטבו, ואלפי בני היהדות החרדית נושאים תפילה לרפואתו המהירה.
רק בסוף השבוע, לאחר בדיקות מקיפות הורו רופאיו האישיים של הגרי"ש אלישיב כי אסור עליו להתאמץ ועליו לנוח בביתו, ובכל-זאת אתמול בבוקר הוא יצא להשתתף בברית בבית מדרשו.
הערב תתקיים חתונה לנכדתו האחרונה, בת לחתנו הגר"ב רימר, בירושלים, וכפי הנראה הגרי"ש אלישיב יצא מביתו וישתתף בחתונה.
לידי "כיכר השבת" הגיע תיעוד וידאו נדיר ובלעדי שצולם בשבוע שעבר, כאשר דייני בית הדין ירושלים לענייני ממונות של הגרא"ד לוין, הציגו בפניו שאלה הלכתית מעניינת.
בבית הדין התעוררה שאלה האם ניתן למנות אפוטרופוס בלילה, היות ובגמרא כתוב שאין מתחילים דין בלילה. היום, במרבית בתי הדין נוהגים להתחיל דין בלילה, וזאת לפי ההלכה במידה ושני הצדדים מסכימים, מותר.
באפוטרופוס הבעיה היא שזה שממנים לו את האפוטרופוס הוא בדרך-כלל לא "בר דעת", וממילא אינו יכול להסכים לכך. מצד שני, אין בזה "תובע ונתבע", כך שאולי כן יש להקל ולמנות אפוטרופוס בלילה.
דייני בית הדין נתקלו בשאלה הזו לאחר שמינו אפוטרופוס לנכסי אשה מבוגרת, על פי בקשת בני משפחתה ואחרי שביררו את כל הנתונים הדרושים, אך לאחר המינוי התעוררה בבית הדין שאלה, היות והמינוי נערך בשעות ישיבת בית הדין הקבועות, אשר בתקופה זו רוב שעות אחרי הצהריים הן כבר אחרי השקיעה, ואולי המינוי אינו תקף מצד הדין.
כמובן לשאלה זו יש השלכות רבות בנוגע להוצאות שמוציא האפוטרופוס שהתמנה על ידי בית הדין ונוגע לכל בני המשפחה. המעניין שבשאלה, האם דין מינוי אפוטרופוס דומה ל"תחילת דין" או ל"גמר דין", היא העובדה שדבר זה לא נמצא כתוב בספרי הטושו"ע ובפוסקים המפורסמים.
השאלה, הוצגה למרן הגרי"ש אלישיב בשבוע שעבר, מיד לאחר תפילת שחרית בעוד עטור בתפילין ועטוף בטלית, על-ידי דייני בית הדין ירושלים לענייני ממונות.
הגרי"ש השיב מיד לאחר הצגת השאלה: "ודאי ביום". ולמרות שאין כאן סכסוך בין שני צדדים "עצם הדבר של מינוי האפוטרופוס הוא דין".
בשל הוראתו של הגרי"ש אלישיב, כפי שקיבלה הדיין הרב דוד יהושע קניג, ישב בית הדין שוב באותו יום וכתב מינוי מחודש לאפוטרופוס.