שורת אסונות וטרגדיות, פקדו בתקופה האחרונה את עם ישראל, ובראשם סילוקם הבלתי-פוסק של גדולי ישראל, רבנים וראשי ישיבות, אשר לפתע נפטרו לבית עולמו, ומותירים אחריהם עולם שלם, יתום ועזוב.
לאור פטירתם של רבים מגדולי ראשי הישיבות בחודשים האחרונים, פשטה הדאגה בקרב הציבור החרדי, בשל מה הסער הגדול, וחלילה בפני מה אנחנו עומדים.
בעקבות כך, מתפרסם הבוקר (שישי) בעיתונות החרדית, מכתב חיזוק מיוחד ממרן ראש הישיבה הגאון רבי אהרון לייב שטיינמן, המופנה "לאחינו בני ישראל", העוסק באסונות שחווינו ובעצות לתיקון המצב.
במכתבו מגולל מרן ראש הישיבה שורת סיבות בגינם נוחתות עלינו המכות הקשות ללא הרף, ומזכיר את מכשיר הטלויזיה, הפלאפון הלא-כשר והאינטרנט, שרבים חללים הפילו.
ראש הישיבה קורא להתחזק בלימוד התורה ובשמירתה, להתחזק בשמירת הלשון ובשמירת הדיבור, בשמירת השבת ולנצל את יום השבת לעסוק בתורה, ובזכטת זה "נזכה להסיר חרון אף מעמו, ונזכה לכל טוב סלה", חותם ראש הישיבה את מכתבו.
להלן נוסח מכתבו המלא של מרן ראש הישיבה:
"לאחינו בני ישראל
הנה הדורות יורדים מאד, גם בכל יום ויום הצרות התרבו, ובגמ' סוטה מ"ט אמרינן אין לך יום שאין קללתו מרובה מחבירו, ובזמנינו רואים ממש צרות מתחדשות, יתכן שכתוצאה מהדברים הלא טובים כגון טלויזיה, פלאפון, אינטרנט, כל אלה רבים חללים הפילו.
לא נשאר לנו רק התורה והוגיה, גם תומכי לומדיה, ועלינו לנצור מכל משמר את עמליה ותומכיה. כמובא בנפש החיים שער ד' פרק ט"ו אם ראית שיסורין ממשמשים עליך רוץ לחדרי תורה ומיד היסורים בורחין ממך, שנאמר לך עמי בא בחדריך, ואם כי בזמנינו ההסתר פנים גבר ולא רואים כל-כך זה, מכל-מקום זה חז"ל הצריכו לעשות.
להתחזק בשמירת הלשון כי ממנו תוצאות חיים. ושמירת שבת קודש בין בציוויה, והן לנצל הזמן בלימוד התורה כמו שאמרו ששבת היא זוגו של התורה, כדאיתא במדרש, כמבואר בטור סי' ר"צ אמרה תורה לפני הקב"ה, רבונו-של-עולם כשיכנסו ישראל לארץ זה רץ לכרמו וזה רץ לשדהו אני מה תהא עלי, אמר לה יש לי זוג שאני מזווג לך ושבת שמו שהן בטלין ממלאכתן ויכולין לעסוק בה.
ומובא בתוס' שבת דף קי"ג ע"ב רשב"י הוה לי' סבתא דהויא משתעיא סגי אמר לה שבתא הויא שתקא, והוסיפו משמע שאדם צריך יותר ליזהר מלדבר דברים שלא צריכים, ובקושי התירו לומר שלום בשבת.
על-כל-פנים כל-אחד יתחזק בשמירת הדיבור, ואין-צריך-לומר בשמירת שבת כראוי, ובזכות שבת ושמירת הדיבור נזכה להסיר חרון אף מעמו, ונזכה לכל טוב סלה".
על החתום, בתאריך י"ב חשון תשע"ב, אהרן [יודא] לייב שטיינמן.