שמעתם פעם שמישהו הזמין לעצמו מסיבת הוקרה? התשובה היא כמובן - לא. יש אירועים שאף פעם נשוא האירוע עצמו לא עורך אותם, אלא חבריו/מוקיריו/משפחתו/שותפיו עורכים אותם לכבודו.
בדיוק בהבנת נקודה הבסיסית, הפשוטה והאלמטרית הזו, נפל מבקר המדינה שהאשים הערב את ישי, כי מימן לעצמו את שמחת שבע הברכות של בתו באמצעות ש"ס.
שבע ברכות, כידוע לכל דרדק חרדי או דתי, אינו אירוע אותו עורך אדם לעצמו, בדיוק כמו מסיבת הוקרה. מדובר באירוע אותו עושים אנשים אחרים עבור חתן השמחה. ואין המדובר אף פעם בחתן עצמו או הוריו.
אם היה המבקר מתעניין מעט מי מממן את שמחות השבע ברכות הנהוגות בציבור החרדי והדתי, היה מוצא רשימה ארוכה של אנשים: חברים, שותפים, שכנים, ידידים, מוקירים, דודים, קרובי משפחה, ועוד כהנה וכהנה. רק אדם אחד נפקד מרשימת משלמי שמחת השבע ברכות: חתן השמחה והוריו. המדובר באירוע שנחגג עבור אדם. הזוג והוריו הם מוזמנים לאירועים אלו, לעולם לא מארגני האירוע, גם לא מממניו.
לא מדובר בנתון חסוי, זהו דבר שהוא כאמור אלמנטרי וידוע לכל דרדק. רק להיטות יתר ורדיפת כותרות אובססיבית, יכלה למנוע הבנת עובדה פשוטה שכזו, ולהאשים אדם שמימן לעצמו אירוע שמישהו ערך לכבודו.
אלי ישי, נשאל מן הסתם קודם לפרסום לפשר ההוצאה, והשיב כנראה כי לא הוא הזמין את האירוע, לא קבע את המוזמנים, ולא התעסק בסוגיית התשלום. המדובר באירוע בו הוא המוזמן - לא המזמין. האירוע הזה תוכנן, הופק והוזמן על ידי עסקני ש"ס.
ומדוע שמפלגה תממן שבע ברכות ליו"ר המפלגה? התשובה לכך נעוצה בייעודו של הכסף הזה הנקרא מימון מפלגות. ומאחר ופעילי ש"ס מכל רחבי הארץ היו מוזמני האירוע, הרי שמדובר בכנס מפלגתי לכל דבר. לא שונה מזה שהיה בראשית השבוע בכינר, והוא בהחלט עונה על ייעודו של הכסף כצרכי המפלגה.
אגב, 'טיפ' למבקר המדינה: שבע ברכות - עושים שבע פעמים. מ"מקורות" חסויים נודע, כי גם את השישה הנותרים לא שילם ישי. רוץ לבדוק מאיפה שולם היתר...
ומילה אחרונה לאתר ynet שמיהר לשפוך את דמו של ישי בכותרת ראשית - למרות שמדובר במקרה הקל ביותר מבין כל המוגדרים בדו"ח: בצורה הזו - אין שום בעיה לאף אחד שתמשיכו לנהוג. זה מפריע רק כשהשנאה האישית מוסווית. כשהיא גלויה ופשוטה להבנה, זה אפילו מועיל לאלי ישי.