החילונים כבר פתחו בהסתה נגד החרדים, בעקבות השמועות על הפרדה בין גברים לנשים בשכונת מאה שערים בירושלים בימי שמחת בית השואבה. אז מה באמת יקרה השנה? 'כיכר השבת' יצא לברר.
בשיחה שקיימנו עם אחד מהעסקנים הבולטים בשכונת מאה שערים, הוא אומר לנו: "זה שקר וכזב, שלא כמו בשנים הקודמות השנה אנחנו לא עושים הפרדה וכל מי שאומר שיש הפרדה הוא משקר ורוצה להסית נגדנו. בשנים קודמות שמנו מחיצות מהכניסה למאה שערים ועד לרחוב שבטי ישראל, כאשר הגברים מימין והנשים משמאל, אבל השנה לא יהיה שום מחיצות, כל אישה שתגיע תוכל להיכנס, אבל לא ניתן להם להיכנס לתוך בנייני החסידויות.
"השנה רק נשות החסידות תוכלנה להיכנס, כאשר גם הם יצטרכו לרכוש כרטיס במחיר סמלי ורק למי שיהיה לה כרטיס תוכל להיכנס, מה שיימנע מכל התיירות להגיע לשכונה".
באשר למודעות שפורסמו בימים האחרונים במאה שערים על כך שנשים תעבורנה ברחוב שבטי ישראל, הוא אומר: "זה לא לכל נשות ישראל, זה רק לנשות החסידות וגם הן לא חייבות, אלא זה רק בקשה, אבל", הוא מעיר, "כמובן שהם יישמעו לה".
"להערכתי גם כשעשינו את המהלך הזה ההסתה תימשך נגדנו זה לא יעזור, גם אם נכניס נשים לתוך בית המדרש יהיו כאלו שימשיכו להסית, החוכמה שלא נתייחס אליהם".
לסיום, העסקן מבקש לומר דבר נוסף: "שלא נשכח גם שאין מה לנשים להגיע לשכונות שלנו מכוון שכבר פרסמנו בכל העיתונים החרדיים שעזרות הנשים בכל החסידויות יהיו סגורים השנה, כך שאין להם לאן להגיע".
"מאה שערים חלק ממדינה ישראל"
לורה ורטון (מר"צ) מי שהגישה בשנה שעברה בג"צ נגד ההפרדה במאה שערים, אומרת ל'כיכר השבת' בתגובה למהלך האחרון בשכונה: "ההפרדה המגדרית במרחב הציבורי הוא מנוגד לחוק, ודרישה להפר את החוק לא מקובלת עלי ולא על מוסדות המדינה כך גם בג"צ קבע בשנה שעברה.
"אני כבר ביקשתי מהפיקוח העירוני להיות נוכח בשכונה בימים אלו ולפקח שאין הפרדה, כמו כן פניתי גם למשטרת ישראל שיהיו נוכחים שם, ולוודות ששלטון החוק יהיה מקוים.
"צריך לזכור מאה שערים היא חלק ממדינת ישראל, ויש שלטונות שקובעים את החוק ולא קיצונים מעדה זו או אחרת".